Băsescu: Tăriceanu face ce a făcut şi în 2007 şi 2008, minte

Şeful statului a declarat, marţi, că fostul premier Tăriceanu minte când spune că i-a oferit, anul trecut, date care arătau că bugetul de stat nu putea susţine majorarea salariilor profesorilor cu 50%, susţinând că acesta l-a dezinformat cu privire la cheltuirea a 6% din PIB pentru Educaţie în 2008.

41 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Tăriceanu face ce a făcut şi în 2007 şi 2008, minte

Băsescu: Tăriceanu face ce a făcut şi în 2007 şi 2008, minte

"Premierul Tăriceanu face ce a făcut în 2007 şi 2008, minte", a spus Băsescu, la TVR1, referitor la declaraţia de marţi a lui Tăriceanu în care arăta că, în calitate de prim-ministru, i-a atras atenţia şefului statului de nenumărate ori, prin scrisori oficiale, despre imposibilitatea suportării din bugetul de stat a măririi salariilor profesorilor.

Băsescu a spus că Tăriceanu i-a transmis la acel moment că nu poate păti majorările salariale pe motiv că bugetul se execută la nivelul la care a fost alocat, 5,98% din 6%.

"Îmi demonstra - pe un document transmis nu de premier, pentru că iarăşi face o eroare, mi l-a transmis ministrul de Finanţe, deşi eu m-am adresat dânsului ... n-a avut curaj să-mi trimită un document falsificat şi atunci l-a pus pe Vosganian - că, practic, până la 31 decembrie se epuizează cei 6% alocaţi Educaţiei", a susţinut Băsescu.

Potrivit şefului statului, în realitate, execuţia bugetară pentru Educaţie, la sfârşitul anului 2008, a fost de 4,55%.

Preşedintele Băsescu a apreciat că fostul premier Tăriceanu l-a dezinformat.

"Acea scrisoare în care spunea că nu sunt bani şi în care îmi arăta că s-au cheltuit 6% era o dezinformare a preşedintelui. Sigur, dacă insistă, putem să o tranşăm şi altfel, nu să ne transmitem mesaje unul altuia", a continuat el.

Şeful statului a mai spus că, dacă există o eroare în ceea ce priveşte legea majorării salariilor cadrelor didactice, "aceasta există în lipsa noastră de capacitate de a anticipa criza".

"Pe mine mă interesează să existe o asumare a realităţilor din acest moment", a mai spus el.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu afirmă că promulgarea Legii măririi cu 50% a salariilor profesorilor nu este eroarea întregii clase politice, ci o greşeală flagrantă şi evidentă care aparţine în exclusivitate preşedintelui Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici