Băsescu, Tăriceanu şi Iliescu printre invitaţii la dejunurile lunare ale ambasadorilor UE

Ambasadorul Franţei la Bucureşti a anunţat, joi, că la dejunurile lunare ale şefilor misiunilor diplomatice ale statelor UE vor fi invitaţi, în timpul preşedinţiei franceze, Lazăr Comănescu, Traian Băsescu, Călin Popescu Tăriceanu, Ion Iliescu şi Leonard Orban.

19 afișări
Imaginea articolului Băsescu, Tăriceanu şi Iliescu printre invitaţii la dejunurile lunare ale ambasadorilor UE

E.S. Henri Paul, ambasadorul Franţei la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, ambasadorul a anunţat, "sub rezerva unor confirmări definitive", că invitaţi la dejunul lunar al şefilor misiunilor diplomatice ai UE vor fi Lazăr Comănescu, la data de 4 iulie, preşedintele Traian Băsescu în septembrie, premierul Călin Popescu Tăriceanu în octombrie, Ion Iliescu pe 4 noiembrie şi comisarul Leonard Orban în luna decembrie.

De asemenea, potrivit lui Henri Paul, vor fi desfăşurate o serie de manifestări la Bucureşti şi în provincie. Astfel, un eveniment pe tema patrimoniului european, organizat în parteneriat cu MCC va avea loc la 15 septembrie, în timp ce în zilele de 13 şi 14 octombrie va avea loc seminarul " Marea Neagră, noua frontieră a UE", în parteneriat cu MAE român.

Printre evenimentele programate se numără Ziua europeană a Securităţii Rutiere (13 octombrie), Ziua Scriitorilor Europeni (Iaşi, 17 octombrie), Ziua Mediului la Tulcea, cu tema " Delta Dunării, tezaur ecologic pentru europeni" (31 octombrie), Educaţia şi Francofonia , la Timişoara la 27 octombrie, patrimoniul alimentar european la Cluj, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii (14 noiembrie).

Tot la Cluj, la 13 noiembrie, este programată dezbaterea "UE şi filmul" în timp ce în perioada 4-9 decembrie va avea loc retrospectvia secţiei Quinzaine des realisateurs , la Bucureşti.

De asemenea, Henri Paul a anunţat că ambasada va continua ciclul de conferinţe "Franţa-România: Împreună în Europa", organizată în comun cu Institutul European din România.

Ambasadorul Franţei a anunţat şi un bogat program cultural pentru următoarele şase luni. Astfel, la 10 iulie este programat un concert inaugural care va găzdui Corul Accentus la Atheneul român, eveniment desfăşurat sub preşedinţia de onoare a lui Fanny Ardant şi în prezenţa lui Traian Băsescu şi a Principesei Margareta a României.

Henri Paul a făcut aceste declaraţii joi, la Bucureşti, în cadrul unei conferinţe destinate prezentării priorităţilor preşedinţiei franceze a UE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici