Băsescu: Tehnocraţii sunt excluşi în Guvern în criză. Vlădescu nu a rezistat, nu convingea grupurile

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că, în perioadă de criză este exclus ca un tehnocrat să facă parte din Guvern, pentru că nu ar putea convinge parlamentarii să promoveze o lege, dând ca exemplu pe Sebastian Vlădescu.

21 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Tehnocraţii sunt excluşi în Guvern în criză. Vlădescu nu a rezistat, nu convingea grupurile

Băsescu: Tehnocraţii sunt excluşi în Guvern în criză. Vlădescu nu a rezistat, nu convingea grupurile (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Privind la măsurile pe care acest Guvern a trebuit să le ia în 2010 şi urmează să le ia în 2011, este exclus ca un ministru neangajat politic să poată să facă faţă. Eu ştiu şi de câte ori a fost necesară intervenţia mea la grupul parlamentar PDL pentrui a-i convinge să voteze o lege sau alta. Nu ştiu dacă vă imaginaţi cum e un ministru care nu are nicio legătură cu partidul sau cum ar fi fost un prim ministru tehnocrat mergând la grupul PDL, spunându-le «trebuie să trecem legea asta»", a declarat Traian Băsescu.

El a reamintit că, pentru a-i convinge pe parlamentarii din majoritate să voteze o anumită lege, a mers personal la grupurile parlamentare.

"M-am convins acum, în acest an, fiind extrem de conectat la convingerea grupurilor parlamentare să voteze, la un moment dat am plecat eu la fiecare grup să-i conving. Ce făcea un tehnocrat? Aveţi şi explicaţia de ce nu a rezistat un Vlădescu la Finanţe. Nu reuşea să-şi convingă grupurile parlamentare, pentru că nu erau de-ai lui şi grupurile nu-l recunoşteau ca fiind parte din ele. Lecţia anului 2010, pentru mine a fost o lecţie de substanţă din acest punct de vedere: nu ai ce căuta în Guvern cu tehnocraţi în perioadă de criză. Numai oameni politici care-şi pot convinge colegii", a conchis şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici