Băsescu: Trec pe la Chişinău azi. O bună oportunitate să-i felicităm pe moldoveni la ei acasă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că "trece" şi pe la Chişinău, la întoarcerea de la Vilnius, pentru o discuţie cu preşedintele R. Moldova, Nicolae Timofti, menţionând totodată că ambasada României la Chişinău organizează sărbătorirea Zilei Naţionale, cu peste 1.000 de invitaţi.

241 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Trec pe la Chişinău azi. O bună oportunitate să-i felicităm pe moldoveni la ei acasă

Preşedintele Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Trec şi pe la Chişinău, pentru o discuţie cu preşedintele Republicii Moldova. Facem o escală la Chişinău, înainte de Bucureşti.
Astăzi, Ambasada României de la Chişinău organizează sărbătorirea Zilei Naţionale, vor fi peste o mie de invitaţi. Şi e o bună oportunitate să mergem să îi felicităm pe moldoveni la ei acasă şi să le spunem că îi aşteptăm cu drag în Uniunea Europeană, dar nu îi aşteptăm pasiv, îi ajutăm atât cât putem, ca să avanseze pe acest drum", a spus Băsescu, în conferinţa de presă organizată la finalul summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius.

Administraţia Prezidenţială a transmis vineri şi programul vizitei de lucru a preşedintelui Traian Băsescu în Republica Moldova.

Astfel, în jurul orei 16.30, la Aeroportul Internaţional Chişinău, şeful statului urmează să susţină o declaraţie de presă comună cu omologul moldovean, Nicolae Timofti, iar, de la ora 17.20, la Condriţa, la reşedinţa prezidenţială, sunt programate convorbiri tête-à-tête cu preşedintele R.Moldova.

În jurul ora 18.15, la Hotelul Leogrand din Chişinău, şeful statului are programată participarea la recepţia oferită de Ambasada României în Republica Moldova cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Republica Moldova a parafat, vineri, cu ocazia summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius, Acordul de asociere cu Uniunea Europeană.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Vilnius, că "UE a trecut Prutul", el menţionând însă că "drumul este lung pentru Republica Moldova" către Uniunea Europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici