Băsescu: Vă iubesc în mod egal pe toţi care aveţi buletin românesc

Preşedintele Traian Băsescu le-a declarat, sâmbătă seara, târgumureşenilor, de pe scena din Cetate, că ei sunt dovada că românii şi maghiarii pot trăi şi se pot distra împreună, motiv pentru care şeful statului nu putea să lipsească, spunând că îi iubeşte în mod egal pe toţi care au buletin românesc

178 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Vă iubesc în mod egal pe toţi care aveţi buletin românesc

Băsescu: Vă iubesc în mod egal pe toţi care aveţi buletin românesc (Imagine: Haaz Sandor/Mediafax Foto)

"Vă iubesc, într-adevăr, fără rezerve şi în mod egal pe toţi cei care aveţi buletin şi paşaport românesc în buzunar", le-a spus şeful statului celor câteva sute de participanţi la manifestările din cadrul Zilelor Târgumureşene, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele a spus că apreciază, la Târgu Mureş, calitatea oamenilor, a universităţilor, a spitalelor şi "emblema care este SMURD-ul", care a pornit de la Târgu Mureş şi s-a extins în toată ţara.

"De aici a plecat această iniţiativă, de aici unde oamenii se gândesc şi la ei, dar şi la cei din jur", a spus Băsescu, încheind cu urarea "Să trăiţi bine!".

Totodată, el le-a spus târgumureşenilor că rămâne la distracţia din Cetate, dar nu ştie cât vor rezista ei.

Preşedintelui i s-a răspuns "Bun venit" şi "Mulţumesc" în limbile română, maghiară şi germană, iar pe scenă a urcat apoi solistul de muzică populară Nicolae Furdui Iancu.

La coborârea de pe scenă, Băsescu a refuzat să facă declaraţii presei, inclusiv când a fost întrebat despre candidatura lui Kerlemen Hunor din partea UDMR pentru Preşedinţie, votată sâmbătă de CRU.

Şeful statului le-a spus ziariştilor că nu face comentarii, apoi s-a îndepărtat, pentru a urmări concertul.

Preşedintele urma să plece din Târgu Mureş în cursul serii de sâmbătă.

Şeful statului, Traian Băsescu, şi soţia sa, Maria, au ajuns, sâmbătă după-amiază, la Târgu Mureş, pentru a participa la Zilele Oraşului. După o întâlnire cu autorităţile locale, şeful statului a făcut băi de mulţime, fotografiindu-se cu participanţii la Zilele Târgumureşene, şi a decernat premiile unui concurs de gătit.

Ulterior, el s-a îndreptat spre Cetate, unde a fost întâmpinat cu un spectacol medieval.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici