Băsescu: Viitorul preşedinte trebuie să fie exigent chiar şi cu propriul partid

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că viitorul preşedinte trebuie să fie "exigent în relaţia cu partidele, chiar şi propriul lui partid atunci când partidul nu este într-o linie favorabilă României".

103 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Viitorul preşedinte trebuie să fie exigent chiar şi cu propriul partid

Băsescu: Viitorul preşedinte trebuie să fie exigent chiar şi cu propriul partid

Preşedintele Băsescu a spus, la B1 TV, că, în opinia sa, nu liniştea trebuie să fie atributul viitorului preşedinte, în condiţiile în care continuarea procesului de reformă nu se poate face în linişte: "Nu cred că liniştea este atributul viitorului Preşedinte ci continuarea procesului de reformă a României, care nu se poate face în linişte".

"E visul unui iliescian să avem linişte cu orice preţ şi preţul poate fi şi ţara, dar să avem linişte. Eu cred că viitorul preşedinte al României trebuie să fie un preşedinte exigent în relaţia cu partidele, chiar şi propriul lui partid atunci când partidul nu este într-o linie favorabilă României", a continuat şeful statului.

Traian Băsescu a menţionat că, de exemplu, el ar fi "un preşedinte care deranjează", dacă ar emite decret pentru repetarea referendumului pentru Parlament unicameral simultan cu primul tur a alegerilor prezidenţiale.

"Uitaţi-vă în Parlament. Ce ar spune domnul Ponta, de exemplu, dacă atunci când va planifica alegerile prezidenţiale, pentru că Guvernul stabileşte graficul, emit şi decretul pentru organizarea unui referendum pentru reconfirmarea ideii de Parlament unicameral? Pentru că procedura am parcurs-o. Asta ar însemna pentru dânsul linişte? Aş fi un preşedinte care îl deranjează", a spus Băsescu.

"Regimul Băsescu" e un sistem bazat pe o propagandă tipică legionarilor şi metode de persecuţie ale comuniştilor din anii '50, cu un "dictator paranoic", iar România are nevoie de un viitor şef de stat care să fie arbitru, pacificator, unificator, se arată într-un document discutat luni în BPN al PSD şi obţinut de MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici