Băsescu: Vlasov de la Camera de Comerţ e preferatul lui Pivniceru. Credeţi că îl face procuror şef?

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat că ştie că "preferatul" ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru, este Mihail Vlasov, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, adăugând, ironic, că nu crede că îl va numi pe acesta procuror general, pentru că este economist.

499 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Vlasov de la Camera de Comerţ e preferatul lui Pivniceru. Credeţi că îl face procuror şef?

Băsescu: Vlasov de la Camera de Comerţ e preferatul lui Pivniceru. Credeţi că îl face procuror şef? (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Preşedintele Băsescu a fost întrebat, în conferinţa de presă de la Palatul Cotroceni, ce părere are despre faptul că unul dintre preferaţii ministrului Pivniceru pentru funcţia de procuror general este Florin Maghiar.

"Nu ştiu care sunt preferaţii doamnei Pivniceru. Ştiam că preferatul dânsei e pe la Camera de Comerţ. Credeţi că îl face pe Vlasov procuror general? Eu nu cred, din câte ştiu, este economist, nu jurist", a răspuns Băsescu.

Totodată, preşedintele a afirmat că în discuţiile avute anul trecut cu ministrul Justiţiei, înainte ca aceasta să îi trimită nominalizările respinse de el pentru funcţiile de procuror general şi procuror-şef al DNA, i-a făcut sugestia să ţină cont de candidatura lui Daniel Morar.

"Dar după eşecul primei desemnări, nu am mai pomenit niciodată un nume, aştept un procuror care să îndeplinească criteriile pe care le aşteaptă şi UE. Nu vrea doamna ministru, nu vrea, să mai găsească vreun procuror fără niciun dosar!", a argumentat Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu declara, recent, la B1TV, că i-a recomandat ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru, numirea lui Daniel Morar ca procuror general, dar aceasta i-a răspuns "Niciodată".

El menţiona că propunerea sa o fost făcută înainte de publicarea raportului MCV şi încă este valabilă.

"Doamna Pivniceru mi-a spus foarte deschis: «Niciodată»", a relatat preşedintele.

Mihail Vlasov este preşedintele Camerei de Comerţi şi Industrie, organism care doreşte preluarea Registrului Comerţului, instituţie aflată în acest moment în subordinea Ministerului Justiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici