Băsescu: Voi sărbători acasă, cu soţia şi cu fetele, referendumul

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că va sărbători acasă, "cu soţia, cu fetele", dar doar rezultatul referendumului, conform căruia 76% dintre români au optat pentru parlament unicameral, iar 85% pentru reducerea numărului de parlamentari.

18 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Voi sărbători acasă, cu soţia şi cu fetele, referendumul

Băsescu: Voi sărbători acasă, cu soţia şi cu fetele, referendumul (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Ce să sărbătoresc? Referendumul e singurul lucru care poate fi sărbătorit. Asta... acasă, cu soţia, cu fetele. (...) Vă rog să mă credeţi că, după noaptea în care România a intrat în Uniunea Europeană, aceasta este a doua noapte cea mai fericită din mandatul meu", a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că 76% dintre români au optat pentru parlament unicameral şi 85% pentru reducerea numărului de parlamentari de la 471 la 300.

"Astăzi avem un rezultat definitiv. Parlamentul trebuie să reacţioneze aşa cum a cerut poporul suveran, cum e denumit poporul în articolul 2 din Constituţie. Cred că ăsta e cel mai important lucru care s-a întâmplat astăzi. Trebuie să-şi anuleze privilegiile. Dacă nu au făcut-o când trebuiau să o facă, azi i-a pus poporul să o facă", a mai spus Traian Băsescu.

El a opinat că Parlamentul a "reuşit să se pună într-o dificultate atât de mare, încât nu mai are nici măcar timp să negocieze ceva".

"De două ori au proimis în negocierile de la Cotroceni, odată în 2005, odată în 2009, că încep procesul de revizuire a Constituţiei şi au minţit de fiecare dată. Acum a venit poporul român şi le-au spus ce au de făcut. Orice întârziere pune Parlamentul, ca instituţie, într-o situaţie inacceptabilă într-o democraţie. Poporul român a mai votat preşedinţi, dar este pentru prima dată când prin decizia lui, politicienii trebuie să revizuiască Constituţia. Si nu oricum, s-o coafeze ca în 2003, ci trebuie să revizuiască o Constituţie care este depăşită şi s-o revizuiască fundamental", a mai afirmat Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici