Băsescu vrea Parlament unicameral sau reducerea numărului de parlamentari

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a anunţat, miercuri, la mitingul de la Cluj, că după ce se va întoarce la Cotroceni va propune revizuirea Constituţiei astfel încât să se introducă Parlamentul unicameral sau, dacă nu se poate, să se reducă numărul parlamentarilor cu 35-40%.

2 afișări

Băsescu a declarat, de asemenea, că primul şi cel mai important lucru este reformarea clasei politice prin introducerea votului uninominal.

"Dacă până la sfîrşitul lunii iunie partidele nu fac legea electorală în aşa fel încât votul uninominal să fie aplicat începând din anul 2008, o dată cu următoarele alegeri parlamentare, ne vom întâlni la un nou referendum, în toamnă, la solicitarea preşedintelui, pentru ca poporul să oblige Parlamentul să introducă votul uninominal", a spus Băsescu.

Preşedintele suspendat aarătat că vor trebui create condiţii pentru ca banii de la UE să nu fie strânşi în preajma oligarhilor, ci sumele să ajungă în mediul rural, la ţărani şi fermieri, dar şi la tineri. El a susţinut, totodată, dezvoltarea sistemului de autostrăzi şi a sistemelor de protecţie împotriva inundaţiilor.

"Votul dumneavoastră nu va face decât va obliga Parlamentul să respecte opţiunea pe care o veţi face pe 19 mai", a subliniat Traian Băsescu, dând asigurări că în perioada revenirii la Cotroceni nu va negocia cu oligarhii viitorul poporului român.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici