BEC a numărat, din 36 de circumscripţii, 988 voturi valabile pentru Băsescu, 841 pentru Geoană-surse

Numărul voturilor valabil exprimate, după reexaminarea de către membrii BEC a buletinelor de vot declarate nule în 36 de circumscripţii, a ajuns la 1.829, dintre acestea 988 fiind în favoarea lui Traian Băsescu şi 841 pentru Mircea Geoană, conform unor surse politice.

32 afișări
Imaginea articolului BEC a numărat, din 36 de circumscripţii, 988 voturi valabile pentru Băsescu, 841 pentru Geoană-surse

BEC a numărat, din 36 de circumscripţii, 988 voturi valabile pentru Băsescu, 841 pentru Geoană-surse

În total, numărul voturilor declarate nule la al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale a fost de 138.476 voturi.

BEC a primit buletinele de vot declarate nule din toate cele judeţele şi sectoarele municipiului Bucureşti, fiind aşteptate în continuare buletinele de la Biroul electoral pentru străinătate.

Membrii BEC au reluat, duminică dimineaţă, la ora 8.00, verificarea şi renumărarea voturilor nule, proces pe care l-au întrerupt sâmbătă la prânz, după circa 18 ore de lucru, termenul dat de Curtea Constituţională pentru finalizarea reexaminării buletinelor fiind luni, ora 15.00.

Verificarea şi renumărarea buletinelor de vot declarate nule se face la sediul BEC, în Bucureşti, începând de vineri seară. Decizia a fost adoptată vineri după-amiază de membrii BEC, după ce Biroul a primit precizări din partea Curţii Constituţionale. Curtea a arătat că este de competenţa BEC să stabilească modul în care se organizează renumărarea buletinelor de vot declarate nule.

Anunţul oficial din partea BEC privind rezultatul renumărării va fi făcut în momentul finalizării operaţiunii şi nu vor fi prezentate date parţiale.

Conform procesului verbal al BEC privind rezultatul pentru alegerea preşedintelui României, numărul voturilor nule la al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale este de 138.476 voturi, iar diferenţa de voturi între Traian Băsescu şi Mircea Geoană este de 70.040 voturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici