BEC a respins semnul electoral al lui Cozmin Guşă şi PIN pentru Bucureşti

Biroul Electoral Central a respins, joi, semnul electoral al candidatului PIN la Primăria Capitalei, Cozmin Guşă, precum şi al acestei formaţiuni pentru Bucureşti, la propunerea reprezentanţilor PC şi PNL în BEC, Vlad Hogea şi, respectiv, Tudor Chiuariu.

16 afișări
Imaginea articolului BEC a respins semnul electoral al lui Cozmin Guşă şi PIN pentru Bucureşti

BEC a respins semnul electoral al lui Cozmin Guşă şi PIN pentru Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit lui Hogea, decizia BEC a fost luată cu unanimitatea voturilor şi vizează doar semnul electoral al PIN pentru Bucureşti.

Motivul invocat eset "încălcarea ordinii de drept", pentru că implică propagandă electorală în ziua votării, instituţie prezumţia de vinovăţie asupra celorlalţi candidaţi şi este un mesaj electoral, nu un semn electoral, contrar Legii alegerilor locale, a precizat Hogea, pentru MEDIAFAX.

El a explicat că, în aceste condiţii, în dreptul candidatului Cozmin Guşă şi al listei PIN pentru consilierii pentru Bucureşti, pe buletinele de vot va fi un pătrat gol.

Semnul PIN conţinea textul: "Lista lui Cozmin - Ne-am săturat cât ne-au furat".

Termenul pentru depunerea semnelor electorale la BEC, pentru alegerile locale din iunie, a expirat miercuri, iar joi Biroul Electoral Central a avut o şedinţă pe această temă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici