BEC: Renumărarea voturilor nule de către BEM nu are fundament legal

BEC a decis, miercuri, că renumărarea voturilor nule de către BEM nu are fundament legal, a anunţat purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

17 afișări
Imaginea articolului BEC: Renumărarea voturilor nule de către BEM nu are fundament legal

BEC: Renumărarea voturilor nule de către BEM nu are fundament legal (Imagine: Mediafax Foto)

Marian Muhuleţ a anunţat că s-a aprobat o contestaţie depusă de PC, împotriva hotărârii  nr. 111 a BEM, de reverificare a voturilor nule, hotărâre care a fost luată în urma unei contestaţii depuse la BEM de PNŢCD.

Marian Muhuleţ a precizat că hotărârea Biroului Electoral Municipal a fost luată cu majoritate de voturi.

"Biroul Electoral Central a decis să respingă ca inadmisibilă contestaţia PNŢCD, totodadă hotărând să respingă hotărârea nr. 11 a BEM", a adăugat Muhuleţ.

El a menţionat că "nu există un fundament legal, în acest moment, pentru renumărarea voturilor nule de către membrii Biroului Electoral Municipal".

În urma acestei decizii a BEC, hotărârea Biroului Electoral Municipal de numărare a voturilor nule a fost desfiinţată.

În contestaţia depusă la BEC, Partidul Conservator arată că Biroul Electoral Municipal Bucureşti nu are competenţa de a cere reverificarea voturilor nule de la nivelul Capitalei.

Marian Muhuleţ a mai anunţat că şedinţa BEC a fost suspendată, urmând a se relua joi, în cursul dimineţii, primul briefing cu privire la soluţionarea contestaţiilor şi eventuale rezultate finale ale alegerilor locale urmând a avea loc joi, la ora 12.00.

Membrii BEC mai aşteaptă procesele-verbale restante, a mai arătat Marian Muhuleţ, precizând că se speră ca joi dimineaţă să ajungă la BEC şi procesele-verbale din Municipiul Bucureşti, pentru a putea comunica rezultatele finale de la primul tur de scrutin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici