BEM a respins plângerea Alianţei PSD+PC împotriva PDL

BEM a respins, joi seara, plângerea Alianţei PSD+PC împotriva PDL, în care era reclamată "vandalizarea" materialelor PSD, pe care apărea sloganul distorsionat al democrat-liberalilor "PSD: Noi cu voi. PDL: Ei cu ei", şi pe care PDL a lipit banderole cu mesajul "PSD: Furăm tot!".

15 afișări
Imaginea articolului BEM a respins plângerea Alianţei PSD+PC împotriva PDL

BEM a respins plângerea Alianţei PSD+PC împotriva PDL

"În plângere era reclamată vandalizarea afişelor electorale care, de fapt, fuseaseră înterzise de BEM prin decizia din 10 noiembrie. Am respins şi noi această contestaţie, întrucât aceste afişe, materiale electorale, au ieşit de sub protecţia legii, fiind ilegale", a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele BEM, judecătorul Alin Valentin Vişan.

El a mai spus că BEM a emis adrese către toate primăriile de sector şi către Poliţie pentru a înlătura materialele electorale declarate ilegale de instituţie.

PDL a pus, în noaptea de marţi spre miercuri, "banderole" cu sloganul "PSD: Furăm tot!" peste afişele pe care apare sloganul distorsionat al democrat-liberalilor, "PSD: Noi cu voi. PDL: Ei cu ei", acoperind, astfel, aceste panouri electorale.

Panourile electorale ale PSD pe care apăreau însemnele electorale cu sloganul "PSD: Noi cu voi. PDL: Ei cu ei" au fost acoperite de banderole late, pe care le-au pus democrat-liberalii.

Biroul Electoral Municipal al Municipiului Bucureşti a admis, luni, plângerea depusă de Partidul Democrat Liberal, prin care acuza "comportamentul abuziv al Alianţei PSD+PC", care şi-a însuşit sloganul de campanie al PD-L, "Ei cu ei, noi cu voi".

Potrivit deciziei BEM, Legea nr. 35/2008 prevede că semnul electoral folosit de un competitor electoral nu poate fi utilizat de alt patid politic, alianţă politică, alianţă electorală sau organizaţie a cetăţenilor aparţinând unei monorităţi naţionale înregistrată ulterior, decât cu consimţământul celui cărora le aparţine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici