BEM: PDL are 12 mandate de deputat şi 5 de senator, PSD - 10 mandate de deputat şi 4 de senator

Preşedintele Biroului electoral Municipal (BEM), Alin Vişan, a anunţat, marţi, că PDL a obţinut în Capitală, în urma repartizării, 12 mandate de deputat şi cinci de senator, PSD+PC are zece mandate de deputat şi patru de senator, iar PNL are cinci mandate de deputat şi două de senator.

17 afișări
Imaginea articolului BEM: PDL are 12 mandate de deputat şi 5 de senator, PSD - 10 mandate de deputat şi 4 de senator

BEM: PDL are 12 mandate de deputat şi 5 de senator, PSD - 10 mandate de deputat şi 4 de senator (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele BEM, Alin Vişan, a anunţat, marţi, numărul mandatelor care revin formaţiunilor politice pentru Camera Deputaţilor cât şi pentru Senat în urma repartizării mandatelor.

Astfel, în Bucureşti, pentru Senat PDL a obţinut 201.254 voturi valabil exprimate, revenindu-i astfel un număr de cinci mandate, Alianţa PSD+PC a obţinut 182.661 de voturi valabil exprimate, revenindu-i un număr de patru mandate, iar PNL a obţinut un număr 81.413 voturi valabil exprimate, acestei formaţiuni politice revenindu-i un număr de două mandate, iar UDMR a obţinut 2.231 de voturi, nerevenindu-i însă niciun mandat.

Preşedintele BEM a precizat că numărul mandatelor pentru Senat care revin Capitalei va fi de 12, urmând să anunţe marţi după-amiază cărei formaţiuni politice îi va mai reveni un mandat.

Pentru Camera Deputaţilor, PDL a obţinut un număr 197.067 voturi valabil exprimate, revenindu-i 12 mandate, Alianţa PSD+PC a obţinut 154.418 voturi, revenindu-i 10 mandate, în timp ce PNL a obţinut 83.151 de voturi şi va avea cinci mandate, iar UDMR a obţinut 1.918 voturi valabil exprimate, nerevenindu-i niciun loc.

În cazul Camerei Deputaţilor, numărul total de mandate este de 28, însă în funcţie de reportările celorlalte circumscripţii din ţară, va fi anunţat, marţi, cui va reveni încă un loc.

Totodată, preşedintele BEM Alin Vişan a mai spus că numărul "voturilor albe" în Capitală este de 6.310 la Camera Deputaţilor şi 6.882 la Senat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici