Berceanu: Cred că trebuia să mergem de mult pe varianta ca premierul să nu mai fie lider de partid

Senatorul PDL Radu Berceanu afirmă că în 19 februarie conducerea formaţiunii, care se va întruni în Consiliul Naţional de Coordonare, va lua în discuţie soluţia ca premierul să nu mai fie şi preşedinte de partid, apreciind însă că actualul Cabinet trebuie să rămână "să culeagă roadele".

18 afișări
Imaginea articolului Berceanu: Cred că trebuia să mergem de mult pe varianta ca premierul să nu mai fie lider de partid

Berceanu: Cred că trebuia să mergem de mult pe varianta ca premierul să nu mai fie lider de partid (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Liderul democrat-liberalilor doljeni, Radu Berceanu, a afirmat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Craiova, că susţine ideea delimitării funcţiei de premier de cea de preşedinte de partid.

"Probabil că pe 19 februarie, deci peste o săptămână, în cadrul CNC se va discuta şi ideea ca premierul să nu mai fie preşedinte de partid, care este o discuţie mai veche, iar eu cred că de mult ar fi fost bine să mergem pe varianta asta şi atunci când s-a mai discutat acum un an, un an şi ceva, am fost printre cei care au spus că nu este un lucru rău", a afirmat Radu Berceanu, care a mai spus că aceeaşi soluţie se aplică şi în alte ţări, el dând exemplul SUA.

El a apreciat că echipa care a câştigat precedentele alegeri în PDL a făcut o "treabă foarte bună", întrucât "a adus partidul la guvernare".

"Când am intrat la guvernare, am făcut reforme care erau chiar absolut necesare, poate chiar mai dure decât s-au făcut, dar există şi un grad de suportabilitate pe care nu îl poţi duce dincolo de limită, cu un curaj politico-electoral extraordinar de mare, cam kamikaze, care trebuie să îşi arate roadele", a afirmat senatorul de Dolj.

Fostul ministru al Transporturilor a mai spus că actualul Cabinet trebuie să rămână pentru a "culege roadele" activităţii pe care a avut-o.

"Nu ştiu dacă noi sau această echipă va reuşi să ajungă şi la momentul în care să se conştientizeze că aceste lucruri trebuiau făcute, nu numai că sunt corecte, dar că au şi importante părţi pozitive. Trebuie să reuşească să rămână să culeagă şi roadele, pentru că dacă o echipă a arat, a pregătit terenul, a plantat puieţii, au crescut pomii, au înflorit pomii şi când să culeagă merele nu mai sunt acolo şi vin alţii, lumea spune «uite, domne, ce recoltă au ăştia, extraordinar, vedeţi cât de deştepţi sunt ăştia şi cât de proşti au fost ăia care nu au reuşit să culeagă niciun măr»", a mai spus Radu Berceanu.

Liderul PDL Adriean Videanu a declarat, într-un interviu pentru ziarul "Gândul", că cel puţin în perioada de criză funcţia politică ar trebui să fie separată, în PDL, de cea din Guvern, menţionând că o variantă legată de Emil Boc ar fi ca acesta să renunţe la şefia formaţiunii dacă rămâne premier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici