Berceanu: E imoral din partea lui Geoană să îmi ceară demisia

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că este imoral ca Mircea Geoană să folosească accidentele din calea ferată pentru a-i cere demisia, deoarece directorii CFR au fost puşi în funcţie de liderul PSD, când acest partid era la putere.

15 afișări
Imaginea articolului Berceanu: E imoral din partea lui Geoană să îmi ceară demisia

Berceanu: E imoral din partea lui Geoană să îmi ceară demisia (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

"Cred că este foarte imoral din partea domnului Geoană să folosească aceste accidente nefericite pentru campania electorală în care văd că a intrat. Îi reamintesc că PSD, atunci când s-a format această alianţă PSD-PDL, la Ministerul Transporturilor primele două lucruri pe care le-a cerut au fost CFR Călători şi CFR Infrastructură. La cele două societăţi au cerut să aibă întreaga responsabilitate", a spus Berceanu.

El a susţinut că Geoană a cerut ca la societăţile feroviare să aibă directorii, directorii adjuncţi, majoritatea în CA-uri, şi, astfel, că aibă posibilitatea de a lua toate deciziile.

"Eu m-am tot rugat de ei cât a fost posibil să pună specialişti, oameni care au legătură cu calea ferată şi le-am spus: Nu puteţi pune politiceni sau politruci. Rezultatul: la CFR Călători au pus un bancher, Răzvan Stoica, director adjunct au pus pe unul Dumitrescu, care a fost consul prin Italia şi dat afară de la consulat pentru nu ştiu ce matrapazlâcuri. În felul ăsta au încercat să îşi ia această responsabilitate", a spus el.

Ministru Radu Berceanu a adăugat că toţi aceşti oameni au fost schimbaţi acum câteva zile, când PSD a ieşit de la guvernare şi că a pus în aceste funcţii specialişti care nu au apartenenţă de partid şi care sunt în acest sistem al căilor ferate dintotdeauna.

Berceanu a ţinut să îl critice pe Mircea Geoană şi pentru afirmaţiile potrivit cărora nu este de acord cu disponibilizările de la CFR.

"Numărul de disponibilizaţi din aceste două societăţi l-au propus oamenii dumnealor, pe care i-a pus acolo. Au făcut analiză şi au spus că s-au angajat foarte mulţi oameni de către PNL în ultimii doi ani, care iau salarii foarte mari şi că trebuie să îi disponibilizăm pentru a scădea presiunea pe sistem", a apreciat Berceanu.

În plus, ministrul Transporturilor a afirmat că le-a spus celor doi directori de companii CFR despre necesitatea unor salarii compensatorii pentru cei din CFR, dacă se doreşte impunerea acestor disponibilizări.

"Acum, după atâtea discuţii, care au avut loc inclusiv în coaliţie, cu preşedintele PSD la masă, iese domnul Geoană, absolut imoral, ca şi cum nu ar fi auzit niciodată şi PSD-ul nu ar fi avut nicio legătură cu treaba asta şi spune că sunt nişte probleme şi că nu suntem de acord cu disponibilizarea a 10.000 de oameni. Cum de până acum a fost de acord? Cum de nu i-a întrebat pe aceşti oameni de ce vor să facă disponibilizări", a spus Berceanu.

El a arătat că declaraţiile liderului social-democrat se explică prin faptul că PSD a ieşit de la guvernare şi a început să îşi facă campanie electorală şi a apreciat afirmaţiile lui Geoană drept "indecente".

"Aşa ipocrizie nu mi-a venit să cred că poate cineva. Când ştie că el i-a decis pe directorii de la CFR, pentru că mi-a trimis hârtii cu semnătura lui, personală. (...) Dar la celelalte două accidente nu a ieşit să spună nimic, pentru că erau directorii lui în funcţie", a mai spus Berceanu.

Despre accidentul feroviar care a avut loc sâmbătă dimineaţă, Berceanu a spus că a fost anunţat la ora 4.00 şi imediat au plecat acolo echipele de la Autoritatea feroviară şi directorii responsabili.

El a ţinut să explice de ce nu s-a deplasat la locul incidentului.

"Mă duc acolo, dar mă duc aşa, cumva cu jenă, pentru că mă duc numai pentru probleme de imagine, să mă filmeze televiziunile. Nu sunt un specialist să mă uit la vagoanele de acolo şi să pot să îmi dau seama ce s-a întâmplat. Aşa că ar fi doar o operaţiune de imagine. Eu mă ocup de câteva zile cu noua echipă pusă după ce au plecat cei de la PSD să facem finanţarea sistemului, pentru că toate lucrurile pornesc şi se termină la bani", a spus Berceanu.

Liderul PSD Mircea Geoană a declarat, sâmbătă, la Braşov, că în orice ţară civilizată unde s-ar fi petrecut trei accidente majore de cale fertă din cauza infrastructurii deficitare ministrul Transporturilor şi-ar fi depus demisia de onoare, însă nu se aşteaptă de la Radu Beceanu să facă acest lucru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici