Berceanu: Nu sunt de acord cu numirea unui premier tehnocrat, dar bănuiesc că nu mă întreabă nimeni

Senatorul PDL Radu Berceanu s-a declarat, luni, împotriva numirii unui prim-ministru tehnocrat în cazul în care premierul Emil Boc îşi va da demisia din funcţie, menţionând însă că va vota aşa cum decide partidul.

95 afișări
Imaginea articolului Berceanu: Nu sunt de acord cu numirea unui premier tehnocrat, dar bănuiesc că nu mă întreabă nimeni

Berceanu: Nu sunt de acord cu numirea unui premier tehnocrat, dar bănuiesc că nu mă întreabă nimeni (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Întrebat dacă ar fi de acord cu numirea unui prim-ministru tehnocrat, el a răspuns: "Personal nu, dar bănuiesc că nu mă întreabă nimeni". Berceanu a adăugat că va vota aşa cum decide partidul.

"Dacă mă întreabă cineva, eu nu cred şi nu agreez varianta acesta, pentru că premierii tehnocraţi au o detaşare care face ca lucrurile bune să se acumuleze la ei, iar lucrurile proaste să se acumuleze la partidul sau coaliţia care îi pune acolo. Când tot ceea ce sunt rezultate ale acestor doi ani şi jumătate de pierdere de electorat şi simpatie (...) va începe să dea roade, atunci, hop, tocmai apare un tehnocrat, călare pe un cal alb, Făt Frumos", a spus senatorul democrat-liberal.

Berceanu a afirmat că partidul ar avea de pierdut în urma unei astfel de măsuri.

"Cei care nu pot să facă analize politice foarte fine vor zice «uite, domne, cât a fost Boc şi cu PDL-ul ăla, ne-au făcut ne-au dres şi acum când a venit băiatul acesta extraordinar de talentat, uite ce lucruri bune încep să se întâmple», ceea ce este foarte, foarte nedrept. E şi periculos", a adăugat el.

Senatorul PDL a mai arătat că, atunci când acel "măreţ tehnocrat" nu va putea face ceva, va veni şi va spune că din cauza "politicienilor nenorociţi", care nu votează, nu îl înţeleg şi nu îl sprijină, nu reuşeşte să facă ceea ce trebuie.

"El oricum va ieşi bine, iar partidele care îl sprijină vor duce toate părţile negative. Peste tot în lume ajungi ministru şi prim-ministru ca politician", a subliniat Radu Berceanu.

Senatorul a spus că a distribuit delegaţilor la Convenţia partidului CD-uri cu rezultatele unui sondaj de opinie comandat de el, pentru ca democrat-liberalii să ştie exact cum stă partidul în momentul acesta.

Berceanu nu a oferit detalii despre informaţiile care reies din sondaj, dar a susţinut că gestul său a fost unul constructiv şi nu i-a influenţat astfel pe delegaţi în votul pentru conducerea formaţiunii.

"Eu am avut acestă dorinţă, să se ştie de către cei care conduc partidul exact cum stă partidul în momentul acesta", a arătat el.

Berceanu a menţionat că dacă ar fi dorit să influenţeze votul, ar fi făcut public sondajul în prima zi. "Chiar şi lor le-am dat sondajul sub formă de CD, ca să nu poată să stea să se uite, să fie influenţaţi pozitiv sau negariv de ce văd acolo. Probabil că s-au uitat seara, dar seara deja era desemnat câştigătorul", a spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici