Biden ripostează în forţă, după ce a fost acuzat că memoria îi joacă feste

Preşedintele SUA, Joe Biden, a criticat cu furie ancheta care a descoperit că a manipulat documente cu informaţii clasificate despre probleme de securitate naţională şi a arătat că a avut dificultăţi în a-şi aminti evenimente importante din viaţa sa.

1262 afișări
Imaginea articolului Biden ripostează în forţă, după ce a fost acuzat că memoria îi joacă feste

Biden ripostează în forţă, după ce a fost acuzat că memoria îi joacă feste

Într-o conferinţă de presă surpriză de joi seara, Biden a insistat: "Memoria mea este bună".

El a criticat o afirmaţie potrivit căreia nu şi-ar putea aminti când a murit fiul său, spunând: "Cum naiba îndrăzneşte să spună asta?", conform BBC.

Ancheta a constatat că Biden a manipulat dosare clasificate, dar a decis să nu-l acuze. Raportul dur de 345 de pagini, dat publicităţii joi, a declarat că memoria preşedintelui a avut "limitări semnificative".

Avocatul special a declarat că dl Biden nu şi-a putut aminti când a fost vicepreşedinte (între 2009-2017), sau "chiar şi în decurs de câţiva ani, când a murit fiul său Beau" (2015).

La conferinţa de presă de joi seară, Biden a atacat pasajele care pun la îndoială amintirile sale despre evenimente: "Sincer, când mi s-a pus întrebarea, m-am gândit că nu era treaba lor. Nu am nevoie ca cineva să-mi amintească când a murit [Beau Biden]".

El a declarat că era "foarte ocupat... în mijlocul gestionării unei crize internaţionale" atunci când a fost interogat de avocatul special în perioada 8-9 octombrie anul trecut - chiar în momentul în care a izbucnit războiul dintre Israel şi Gaza.

Sondajele de opinie indică faptul că vârsta preşedintelui este o preocupare pentru alegătorii americani înaintea alegerilor pentru Casa Albă din noiembrie. Dar Biden a declarat că este cel mai calificat candidat.

"Sunt bine intenţionat", a spus el. "Şi sunt în vârstă. Ştiu ce fac. Am pus această ţară din nou pe picioare”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
biden,
memorie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici