BIOGRAFIE: Eduard Hellvig, considerat "omul lui Antonescu", propus la portofoliul pe care l-a deţinut Udrea

Eduard Hellvig, secretar general al PNL, considerat "omul lui Antonescu", fost deputat în legislatura trecută din partea PC, este nominalizat la Dezvoltare Regională, portofoliu care a fost deţinut de Elena Udrea.

3383 afișări
Imaginea articolului BIOGRAFIE: Eduard Hellvig, considerat "omul lui Antonescu", propus la portofoliul pe care l-a deţinut Udrea

Eduard Hellvig

Hellvig are vârsta de 37 de ani. Din 2011 este secretar general al PNL, iar în 2009 a fost coordonatorul campaniei PNL pentru alegerile prezidenţiale.

În perioada 2004-2008, Hellvig a fost deputat din partea PC şi secretar al Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor, iar între anii 2006 şi 2007 a fost europarlamentar.

Înainte de terminarea mandatului, Hellvig a demisionat din PC şi s-a alăturat echipei liberale din Bihor. Filiala PNL Bihor l-a desemnat candidat pentru un al doilea mandat de deputat, dar acesta nu a câştigat alegerile

După eşecul de la alegerile generale din 2008, Eduard Hellvig s-a mutat în Bucureşti, unde a devenit un apropiat al preşedintelui PNL, Crin Antonescu, iar liderul liberal l-a desemnat, la un moment dat, ca posibil ministru într-un potenţial guvern liberal.

Hellving a fost, înainte de 2004, pe rând, consilier politic al fostului vicepreşedinte PNL Horia Rusu în perioada1998-1999, consilier al ministrului de Interne Constantin Dudu Ionescu în perioada 1999-2000, în 2000 consilier al candidatului la Preşedinţia României Mugur Isărescu şi în 2004 director general al Institutului de Studii Sociale.

El a fost şi broker la Bursa de Valori Bucureşti în perioada 1997-1998 şi coordonator de programe la Fundaţia Soros în 1995.

Pe plan professional, Eduard Hellving a absolvit specializarea Ştiinţe Politice din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice şi Administraţie Publică, Universitatea "Babeş-Bolyai", Cluj-Napoca (1997), a urmat studii post-universitare în domeniul securităţii şi apărării la Colegiul Naţional de Apărare, Universitatea "Carol I", Bucureşti şi la Centrul European de Studii de Securitate "George C. Marshall", Garmisch - Partenkirchen. Din 2009 este Doctor în Ştiinţe Politice al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici