Birchall va candida în colegiul SUA-Canada

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, după BPN, că PSD a stabilit în totalitate candidaţii pentru alegerile parlamentare din noiembrie, Ana Birchall urmând să candideze în colegiul SUA-Canada pentru Camera Deputaţilor.

26 afișări
Imaginea articolului Birchall va candida în colegiul SUA-Canada

Birchall va candida în colegiul SUA-Canada (Imagine: Mediafax Foto)

Geoană a spus că social-democraţii au finalizat desemnarea candidaţilor pentru toate colegiile uninominale pentru alegerile parlamentare, atât din ţară, cât şi din străinătate.

Liderul PSD a precizat, răspunzând unei întrebări, că pentru colegiul pe zona SUA-Canada pentru Camera Deputaţilor va candida şefa Departamentului de Educaţie din partid, Ana Birchall.

Anterior, surse din PSD declaraseră că şefa Departamentului Educaţie, Ana Birchall, ar putea candida la alegerile parlamentare în colegiul de deputaţi din zona SUA-Canada.

Sursele citate au declarat că, în şedinţa BPN de luni, liderul PSD, Mircea Geoană, a informat că Ana Birchall şi-a manifestat dorinţa de a candida în colegiul de deputaţi de pe zona SUA-Canada.

Asupra acestei propuneri, opiniile membrilor BPN prezenţi au fost împărţite, vicepreşedintele Ilie Sârbu apreciind că refuzarea candidaturii Anei Birchall ar putea crea un precedent în ceea ce priveşte sancţionarea altor membri ai PSD pentru scandaluri legate de imaginea publică.

Preşedinta Organizaţiei de Femei, Rovana Plumb, în schimb, a afirmat, susţin sursele citate, că o eventuală candidatură a Anei Birchall ar avea efecte negative asupra imaginii partidului. Aceleaşi surse au arătat că Plumb a precizat că exprimă această opinie în nume propriu şi nu în numele organizaţiei de Femei a PSD.

În 28 septembrie, şefa Departamentului Educaţie al PSD, Ana Birchall, a negat că ar fi protagonista unui "filmuleţ obscen, care a circulat pe internet" şi a precizat că şi-a retras candidatura la Parlament pentru a nu da posibilitatea adversarilor să se folosească de acest "atac murdar" împotriva sa şi a partidului.

Ulterior, ea a anunţat că o expertiză de specialitate indică faptul că nu ea este protagonista imaginilor difuzate pe internet.

Birchall a afirmat, recent, într-un interviu acordat cotidianului Evenimentul Zilei, că revine la intenţia de a candida, dar că nu a discutat cu liderii PSD Vaslui. Ea spunea că nu vede niciun motiv pentru care conducerea PSD nu i-ar susţine candidatura.

Conducerea PSD Vaslui a anunţat, sâmbătă, că fostul ministru al Muncii Marian Sârbu va candida pe locul rămas vacant după retragerea lui Birchall.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici