Biroul Permanent Naţional al PSD a avizat Parteneriatul pentru România

Biroul Permanent Naţional (BPN) al PSD a avizat, duminică, Parteneriatul pentru România, aprobând semnarea acestuia, în cursul acestei seri, împreună cu PDL.

70 afișări
Imaginea articolului Biroul Permanent Naţional al PSD a avizat Parteneriatul pentru România

Biroul Permanent Naţional al PSD a avizat Parteneriatul pentru România (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, duminică, după şedinţa BPN şi reuniunea grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor, că mandatul primit de CExN (de săptămâna trecută, n.r.) permite conducerii PSD să semneze acest parteneriat cu PDL, pentru formarea unei majorităţi parlamentare.

Geoană a admis, totuşi, că Parteneriatul pentru România trebuie validat şi de către Consiliul Naţional (CN), el precizând însă că acest lucru se va întâmpla "la un anumit moment".

Liderul PSD a mai arătat că, în primele zile ale săptămânii viitoare, probabil miercuri, va fi convocat şi Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD pentru a valida propunerile nominale ale social-democraţilor în ceea ce priveşte participarea în noul Executiv.

Liderul PSD a mai spus că anticipează audierea miniştrilor, de către comisiile comune ale Parlamentului, în week-end-ul viitor, el apreciind că aprobarea programului de guvernare şi a noului Cabinet vor avea loc în 22 decembrie.

Preşedinţii PSD şi PDL, Mircea Geoana şi Emil Boc, vor semna, duminică seară, la ora 18.00, Parteneriatul pentru România.

Citeşte şi:

Boc: Reprezentarea în Guvern va fi între PDL şi PSD, UDMR va avea secretari de stat

Geoană: Posturile pe care le va primi UDMR reprezintă problema PDL

 

Marko: Ori vom fi în Guvern, ori vom fi în opoziţie

Băsescu: Pe 22 decembrie avem Guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici