Blaga a contestat la Curtea Constituţională revocarea sa din funcţia de preşedinte al Senatului

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, anunţă că a contestat în urmă cu câteva minute la Curtea Constituţională revocarea sa din funcţia de preşedinte al Senatului.

693 afișări
Imaginea articolului Blaga a contestat la Curtea Constituţională revocarea sa din funcţia de preşedinte al Senatului

Blaga a contestat la Curtea Constituţională revocarea sa din funcţia de preşedinte al Senatului

"Nu ţin de funcţie, dar nu pot să asist pasiv la încercarea de acaparare a tututor instituţiilor statului", a spus Blaga.

Liderul PDL a precizat că Biroul Permanent a fost întrunit cu încălcarea Regulamentului şi nu a lucrat în cvorum.

Blaga a mai spus că USL nu a motivat cererea de revocare.

El a amintit că există patru decizii ale CC în care se arată că preşedinţii Camerelor sunt revocaţi doar la propunerea grupurilor care i-au propus.

"Mă cunoaşteţi de atâta timp, niciodată nu am ţinut de un scaun, dar nu pot să stau pasiv sub nicio formă la acest atac furibund la tot ce înseamnă statul de drept, instituţiile lui", a arătat democrat-liberalul.

Blaga a susţinut că nu au fost respectate niciuna dintre condiţiile necesare revocării din funcţie a preşedintelui Senatului, el amintind că Biroul Permanent s-a reunit în condiţiile în care nu avea cvorum.

Preşedintele PDL a spus că doi dintre cei care au decis - vicepreşedintele Petru Filip şi un secretar, Gheorghe David - prin demisia din PDL, şi-au pierdut de drept calitatea pe care o aveau în Biroul permanent al Senatului.

"Drept urmare, nu au lucrat în cvorum", a conchis Blaga.

"Doar eu puteam, în conformitate cu articolul 66 din Constituţie să convoc Biroul", a mai spus el, adăugând că a menţionat toate aceste aspecte în contestaţia adresată CC.

El a respins orice paralele care se fac între schimbarea lui Mircea Geoană şi situaţia de acum. "Ele sunt pe departe de a putea fi asemănate. Hai să fim serioşi. Cu toţi am atras atenţia grupului parlamentar PSD că dacă încearcă să îl schimbe pe Geoană automat toate grupurile parlamentare vor putea să propună candidaţi pentru preşedinţia Senatului", a subliniat parlamentarul.

Potrivit afirmaţiilor sale, Geoană şi-a pierdut calitatea de preşedinte al Senatului pentru că a fost dat afară de către PSD. "Există patru decizii ale Curţii Constituţionale care spun negru pe alb că numai grupul parlamentar din care fac parte poate să ceară revocarea mea", a mai declarat Blaga.

El a arătat că Senatul s-a întrunit în şedinţă în timp ce el conducea, împreună cu Roberta Anastase, plenul reunit al Parlamentului.

În final, Vasile Blaga şi-a declarat convingerea că sesizarea pe care a adresat-o Curţii Constituţionale "va fi soluţionată pozitiv".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a fost ales, marţi, în funcţia de preşedinte al Senatului.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici