Blaga a prezentat la Forumul Salzburg stadiul pregătirii României de aderare la Schengen

Ministrul Internelor, Vasile Blaga, a prezentat, la Conferinţa Ministerială a Forumului Salzburg, stadiul pregătirii României de aderare la Spaţiul Schengen în martie 2011 şi a semnat Declaraţia de intenţie privind aderarea la Centrul Internaţional pentru Dezvoltarea Politicilor de Migraţie.

22 afișări
Imaginea articolului Blaga a prezentat la Forumul Salzburg stadiul pregătirii României de aderare la Schengen

Blaga a prezentat la Forumul Salzburg stadiul pregătirii României de aderare la Schengen (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

În prima zi a Conferinţei Ministeriale a Forumului Salzburg, care a avut loc în perioada 26-27 august, în Austria, ministrul Vasile Blaga a prezentat stadiul pregătirii României de aderare la Spaţiul Schengen în martie 2011, se arată într-un comunicat de vineri al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

De asemenea, vineri, în a doua zi a conferinţei, ministrul Vasile Blaga s-a referit la cooperarea din zona bazinului Mării Negre, cu accent pe combaterea infracţionalităţii organizate şi a migraţiei ilegale. În acest context, ministrul Internelor a reiterat necesitatea intensificării cooperării în aceste domenii, astfel încât statele să facă faţă eficient noilor provocări.

Totodată, Vasile Blaga a prezentat stadiul elaborării Strategiei Dunării de către Comisia Europeană, subliniind importanţa proiectelor de colaborare în domeniul afacerilor interne ca parte componentă a acestei strategii.

Referindu-se la iniţiativa Forumului Salzburg de elaborare a unei politici comune la nivel european privind creşterea siguranţei rutiere, ministrul Vasile Blaga a afirmat sprijinul României pentru un astfel de proiect, cu atât mai mult cu cât, anul trecut, accidentele rutiere care au avut loc pe teritoriul Uniunii Europene s-au soldat cu aproximativ 35.000 de morţi.

La finalul reuniunii, ministrul Vasile Blaga a semnat Declaraţia de intenţie privind aderarea la Centrul Internaţional pentru Dezvoltarea Politicilor de Migraţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici