Blaga: Candidatul la Preşedinţie, stabilit în trei etape. Nu există motiv să renunţăm la Predoiu

Preşedintele PDL, Vasila Blaga, a declarat, la Gândul Live, că stabilirea prezidenţiabilului alianţei PDL-PNL va avea 3 etape: o cercetare sociologică, alegerea candidatului din partea fiecărui partid şi un sondaj de opinie, precizând că nu există niciun motiv ca PDL să renunţe la Cătălin Predoiu.

410 afișări
Imaginea articolului Blaga: Candidatul la Preşedinţie, stabilit în trei etape. Nu există motiv să renunţăm la Predoiu

Catalin Predoiu (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Blaga a declarat că sunt mai multe etape privind stabilirea candidatului unic la Preşedinţie al PNL şi PDL, prima fiind realizarea unei cercetări sociologice, care să stabilească profilul acestui candidat. El a spus că acesta trebuie să fie pe placul românilor, nu pe placul lui Antonescu sau a lui Blaga, şi a enumerat câteva din caracteristicile acestui profil: să continue politica externă, parteneriatul cu SUA, parcursul euroatlatic, statul de drept, respectarea justiţiei, lupta anticorupţie.

Vasile Blaga a precizat că după stabilirea profilului, cele două partide îşi vor prezenta variantele şi a menţionat că, din punctul său de vedere, răspunde la toate aceste criterii Cătălin Predoiu. "Nu există niciun motiv să renunţăm la domnul Predoiu, pentru că din punctul nostru de vedere, răspunde la aceste întrebări", a mai precizat Blaga la Gândul Live.

Despre Crin Antonescu, Blaga a spus că nu ştie dacă va dori să candideze şi că nu vrea să comenteze ceea ce se întâmplă în PNL.

Vasile Blaga a precizat că în final va rămâne un singur candidat, iar cea de-a treia etapă va fi sondajul de opinie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici