Blaga: Cei care au semnat prezenţa şi figurează că au fost în plen primesc banii. Cine nu, nu

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat luni, la finalul şedinţei Biroului Permanent, că numai senatorii care au semnat lista de prezenţă la şedinţele de plen sau la comisiile permanente de specialitate şi senatorii care au absentat motivat îşi vor putea primi indemnizaţia şi diurna.

66 afișări
Imaginea articolului Blaga: Cei care au semnat prezenţa şi figurează că au fost în plen primesc banii. Cine nu, nu

Vasile Blaga (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Am procedat în conformitate cu Regulamentul Senatului. Acolo unde avem - şi avem - adresele celor doi lideri de grup (Ilie Sârbu şi Puiu Haşotti - n.r.) că nu au participat la nicio şedinţă de comisie sau de plen, sigur că nu primesc indemnizaţia de şedinţă. Dacă alţi colegi care au lipsit nu sunt motivaţi pentru absenţă nu vor primi indemnizaţia de şedinţă. Aparatul tehnic transmite aceste posibile absenţe grupurilor parlamentare, iar fiecare lider de grup în parte motivează sau nu absenţele. Dacă nu sunt motivate, atunci bineînţeles că li se taie din salariu. Deci, cei care au semnat prezenţa şi figurează ca atare că au fost în plenul Senatului primesc. Cine nu, nu", a adăugat Vasile Blaga.

Şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, luni, că tăierea diurnelor de şedinţă se aplică tuturor parlamentarilor care au lipsit, indiferent dacă sunt de la opoziţie sau de la putere, arătând că nu se fac discriminări între parlamentari.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici