Blaga, convins că în cazul Udrea se face un joc politic

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, că democrat-liberalii sunt "absolut convinşi" că prin constituirea comisiei de anchetă în cazul Udrea se face un "joc politic", arătând însă că aceştia nu vor interveni în niciun fel în lucrările comisiei, mai ales că nu fac parte din ea.

18 afișări
Imaginea articolului Blaga, convins că în cazul Udrea se face un joc politic

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Întrebat, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, dacă PDL le-a cerut partenerilor de guvernare de la PSD să renunţe la constituirea comisiei de anchetă care îl vizează pe ministrul Turismului, Blaga a spus că nu are nimic de adăugat celor spuse deja de vicepreşedintele PSD Constantin Niţă.

"Eu nu am alt răspuns decât cel al membrilor PSD prezenţi şi care au ţinut conferinţa de presă de după, respectiv domnul Niţă. Nu, nu, nu, la cele trei întrebări ale dumneavoastră. Aţi avut trei întrebări: dacă am cerut suspendarea comisiei, dacă am cerut nu ştiu ce... V-a răspuns domnul Niţă ieri. Niţă este vicepreşedinte al PSD, membru din partea PSD în conducerea coaliţiei şi cel care a ţinut conferinţa de presă. V-am spus: nu, nu, nu, nu le-am cerut", a susţinut el.

Întrebat dacă reprezentanţii PDL vor proceda şi în cazul Udrea precum în cazul Ridzi, când au afirmat public că lasă justiţia să-şi spună cuvântul, Blaga a răspuns că democrat-liberalii sunt "absolut convinşi" că, prin constituirea comisiei de anchetă în cazul Udrea, se face un "joc politic", dar că nu vor interveni în niciun fel în lucrările acesteia.

"Din modul în care aţi pus întrebarea, aţi sugerat că noi n-am lăsa comisia să funcţioneze. Nici măcar nu facem parte din ea, doamnă. Suntem absolut convinşi că este un joc politic, iar comisia îşi poate face liberă, nesilită de nimeni, ca la căsătorie - ştiţi cum e, când te întreabă preotul - datoria. Deci nu, în niciun fel un impietăm bunul mers al lucrărilor comisiei. Nici nu facem parte din ea", a subliniat el, răspunzând întrebării unei jurnaliste.

Comisia parlamentară de anchetă în cazul Elenei Udrea a decis, marţi, în prima şedinţă, să ceară Ministerului Turismului documente privind bugetul şi planul anual de investiţii, dosarele de achiziţii publice, fişele de post ale persoanelor implicate în programul "România, land of choice".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici