Blaga, despre o negociere cu UNPR: După ce îşi alege conducerea analizăm. Au destui oameni foarte valoroşi, ca Steriu

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, miercuri, întrebat despre posibilitatea unor negocieri cu UNPR, că după ce formaţiunea îşi va stabili conducerea şi linia politică, PNL va analiza această posibilitate, afirmând că în UNPR sunt oameni valoroşi, printre care Valeriu Steriu.

250 afișări
Imaginea articolului Blaga, despre o negociere cu UNPR: După ce îşi alege conducerea analizăm. Au destui oameni foarte valoroşi, ca Steriu

Blaga, despre o negociere cu UNPR: După ce îşi alege conducerea analizăm. Steriu, un om valoros

"Nu. UNPR este un partid parlamentar care are problemele lui şi a luat o decizie, după părerea mea trebuia să o ia cu mult timp în urmă, vor avea un Congres, îşi vor stabili conducerea şi linia politică. După aceea vom face analiza în partid şi vom discuta", a răspuns copreşedintele PNL Vasile Blaga, la TVR 1, întrebat dacă PNL va negocia cu UNPR.

"Nu suntem la cumpărat de parlamentari", a mai spus Vasile Blaga, afirmând că liberalii nu urmăresc cu orice preţ obţinerea unor funcţii publice, ci îşi propun câştigarea alegerilor în acest an. "Pentru asta, baza ţi-o pui în alegerile locale. Vrem să câştigăm cât mai multe primării", a explicat Blaga.

Întrebat dacă PNL ar putea negocia cu UNPR, în contextul în care aceştia din urmă au afimat că ar putea vota revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, Blaga nu a negat acest lucru, afirmând că lucrurile trebuie făcute "la timpul lor".

"Ba da, dar toate la timpul lor. (...) UNPR este într-o efervescenţă. Aceasta este situaţia. Dânşii vor avea alegeri în 26 (martie-n.r.), peste două săptămâni. Să vedem despre ce este vorba, care va fi linia politică pe care şi-o vor lua-o pentru că sunt destul de mulţi oameni foarte serioşi, foarte valoroşi în UNPR, dacă mă gândesc la domnul Steriu, pe care îl cunosc", a declarat copreşedintele PNL.

Negocierile dintre PNL şu UNPR ar putea fi influenţate şi de mandatul cu care Valeriu Steriu candidează pentru obţinerea funcţiei de preşedinte al UNPR.

Cât priveşte posibilitatea de a-şi asigura o majoritate parlamentară prin negocieri cu UNPR, Blaga a apreciat că acest aspect este important, însă, rămâne de văzut câţi parlamentari mai rămân la UNPR.

"Şi acest lucru este important, (...) dar să vedem şi câţi mai rămân. Nu asta este neapărat (...) nu este obiectivul nostru fără de care nu mai putem trăi, să facem majorităţi ca să schimbăm pe nu ştiu cine. Suntem preocupaţi de câştigarea alegerilor să avem acea majoritate cu care să putem conduce şi Camera Deputaţilor şi Senatul şi Guvernul României", a comentat Blaga posibilitatea ca PNL să îşi asigure majoritate parlamentară prin negocieri cu UNPR.

Copreşedintele PNL a reafirmat că PNL nu va face alianţe pre-electorale cu niciun partid politic.

"Nu facem alianţe pre-electorale cu nimeni, nici în Bucureşti, nici în Pătârlagele. (...) După alegeri şi în Bucureşti şi în teritoriu, după caz, pentru că nu peste tot vom lua 51%, deşi vor fi destule judeţe în care vom lua, trebuie create majorităţi. Acolo, în funcţie de poziţia pe care o au colegii faţă de alte formaţiuni politice, sigur că se pot crea majorităţi", a explicat Vasile Blaga.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici