Blaga: Geoană a vrut să-l pună pe Voicu secretar de stat la MAI, după tentativa de a-l pune ministru. SRI s-a opus

Ministerul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, declară, într-un interviu pentru "Gândul", că niciun angajat care apare în înregistrările din dosarul senatorului Cătălin Voicu nu mai rămâne în MAI şi că aceştia ar trebui să se gândească să plece dacă 10% din ce apare în stenograme e adevărat.

26 afișări
Imaginea articolului Blaga: Geoană a vrut să-l pună pe Voicu secretar de stat la MAI, după tentativa de a-l pune ministru. SRI s-a opus

Blaga: Geoană a vrut să-l pună pe Voicu secretar de stat la MAI, după tentativa de a-l pune ministru. SRI s-a opus (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat dacă, în ceea ce apare în stenogramele din presa, Cătălin Voicu s-a lăudat sau chiar avea oameni la DGIPI, Vasile Blaga răspunde: "Pe filiera cum au ajuns oameni acolo, cred că a avut oameni".

Întrebat dacă a avut 30 de oameni, aşa cum spune în înregistrări, sau chiar mai mulţi, Blaga nu poate confirma, dar menţionează că au plecat mai mult de 30 de oameni de la DGIPI.

În legătură cu afirmaţiile lui din stenograme Voicu "Dacă mă duc la MI, în 3 ani pot face toată reţeaua din România. Dacă pierdem alegerile, reţeaua e în funcţiune", ministrul de Interne declară: "Am citit şi eu stenogramele care au apărut în presă, pentru că nu am avut acces la ele. Au apărut nume de ofiţeri acolo şi îmi dau seama că au avut intenţia de a-şi crea o astfel de reţea. Păcat! Sigur niciunul dintre cei care sunt trecuţi acolo nu va mai rămâne în MAI".

Întrebat de reporterul cotidianului Gândul despre faptul că în stenograme apar nume grele din poliţie - Mihai Călinescu, inspector general adjunct al Poliţiei Capitalei, comisarul-şef Dan Bucur, director al Direcţiei de Investigare a Fraudelor -, ministrul precizează că în legătură cu dan Bucur a fost "o confuzie".

Vasile Blaga mai declară că este declanşată o anchetă internă.

"Domnul Călinescu este în concediu medical pentru o săptămână, dar vom lua imediat măsurile care se impun", adaugă Blaga.

Întrebat dacă îii suspendă sau îi dă afară, ministrul Administraţiei şi Internelor răspunde: "E greu de dat afară. Sunt paşi de parcurs până dai afară un funcţionar public, ei sunt funcţionari publici cu regim special. Ar trebui să se gândească ei în primul rând şi să părăsească structurile ministerului dacă 10 la sută din ce scrie acolo e adevărat".

Întrebat despre câţi oameni este vorba, Blaga spune: "Nu am alte date, aştept să fie publice stenogramele când va ajunge în instanţă dosarul".

Plenul Senatului a aprobat, miercuri, solicitarea de încuviinţare a arestării preventive a senatorului Cătălin Voicu, înregistrându-se doar un vot peste minimum necesar. Şedinţa plenului Senatului în care s-a discutat cererea de încuviinţare a arestării preventive a lui Cătălin Voicu s-a desfăşurat în absenţa senatorului, el fiind internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Procurorul general Codruţa Kovesi a transmis la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), joi dimineaţă, avizul Senatului privind arestarea lui Cătălin Voicu.

Senatorul Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.

În acelaşi dosar mai sunt urmăriţi penal preşedintele Secţiei civile a instanţei supreme, Florin Costiniu, pentru complicitate la traficul de influenţă săvârşit de senatorul PSD Cătălin Voicu, precum şi omului de afaceri Costel Căşuneanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici