Blaga: Îl vom apăra pe Băsescu, avem nevoie de el la Cotroceni să apere statul de drept

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, le-a spus, joi seară, participanţilor la mitingul anti-USL din Piaţa Revoluţiei, că îl vor apăra pe Traian Băsescu la referendum pentru că este nevoie de acesta la Cotroceni până în 2014 ca să apere statul de drept, manifestanţii strigând "Băsescu!".

228 afișări
Imaginea articolului Blaga: Îl vom apăra pe Băsescu, avem nevoie de el la Cotroceni să apere statul de drept

Vasile Blaga (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Aici suntem români care vom lăsa toate orgoliile la o parte şi vom construi o alianţă politică care să se opună blocului de stânga. (...) Suntem oameni care îl vom apăra pe Traian Băsescu la referendum pentru că avem nevoie de Băsescu la Cotroceni până în 2014 să apere statul de drept", a spus Vasile Blaga, manifestânţii strigând în mai multe rânduri "Băsescu!".

"Aveţi încredere că printre noi se găseşte şi viitorul preşedinte al României", le-a mai spus Blaga participanţilor.

Vasile Blaga a mai spus că la miting nu sunt oameni care fac politică şi oameni care nu fac politică.

"Suntem români care vom apăra România, care vom apăra statul de drept, care vom apăra o Românie democratică", a adăugat preşedintele PDL.

Blaga a acuzat USL că apără hoţia şi plagiatul.

"Cerem încă o dată demisia lui Ponta pentru hoţie şi plagiat", a mai spus Vasile Blaga, manifestanţii strigând "Demisia!".

Aproximativ 2.000 de oameni s-au adunat, joi seară, în Piaţa Revoluţiei, la mitingul anti-USL, oamenii continuând să sosească. Majoritatea participanţilor sunt îmbrăcaţi în alb, aşa cum a propus fostul premier Răzvan Mihai Ungureanu.

Printre participanţi sunt Mihai Răzvan Ungureanu şi Elena Băsescu, dar şi simpli cetăţeni.

Pe scenă se află lideri PDL precum Vasile Blaga, Cristian Preda, Cezar Preda, Mihai Stănişoară, Gheorghe Flutur, Raluca Turcan, Radu F. Alexandru, Theodor Paleologu, Gabriel Berca, Traian Ungureanu, dar şi Aurelian Pavelescu şi Mihail Neamţu, acesta având şi un steag şi două funii de usturoi.

Pe ecranul din spatele scenei amplasate în Piaţa Revoluţiei rulează mesaje precum "Statul e în pericol", "Salvaţi statul de drept", "Suspendarea preşedintelui, un abuz", "Salvaţi Arhivele Naţionale".

Manifestanţilor le sunt date tricouri cu chipul lui Crin Antonescu, avânt mustaţă gen Hitler, dar şi cu zvastica tăiată.

Participanţii au steaguri, dar şi pancarte cu lozinci precum "Respectăm învăţământul românesc, condamnăm impostura şi furtul intelectual!", "Ponta demisia", "Apăr Curtea Constituţională", "respect pentru Curtea Constituţională".

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici