Blaga: La şedinţa Colegiului Director nu a solicitat nimeni demisia actualei conduceri a PDL

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, că s-a decis convocarea Convenţiei Naţionale în luna mai şi a menţionat că la şedinţa Colegiului Director nu a solicitat nimeni demisia actualei conduceri.

182 afișări
Imaginea articolului Blaga: La şedinţa Colegiului Director nu a solicitat nimeni demisia actualei conduceri a PDL

Vasile Blaga (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Blaga a precizat, după şedinţă, că au fost patru ore şi jumătate de discuţii foarte serioase şi a fost analizat parcursul partidului până la alegeri.

"Ceea ce m-a bucurat a fost înţelepciunea tuturor colegilor, faptul că au abordat extrem de atent şi şi-au exprimat fiecare cuvântul cu ponderare pentru a ajunge la concluzia că avem nevoie de un partid mai unit ca oricând, să facem faţă unui USL care nu a făcut altceva decât să manipuleze opinia publică", a spus Blaga.

El a arătat că la Colegiul Director s-a decis ca pe parcursul lunii ianuarie şi februarie să se facă analize în fiecare organizaţie judeţeană, iar în 23 februarie să fie convocat Consiliul Naţional de Coordonare, care va stabili data unei Convenţii Naţionale extraordinare în luna mai.

Blaga a adăugat că la această convenţie vor participa 5000 de delegaţi, care reprezintă cu adevărat punctul de vedere şi voinţa PDL.

Întrebat în legătură cu faptul că înaintea şedinţei lideri ai PDL pledau pentru demisia actualei conduceri, Blaga a răspuns: "Nu am avut niciun coleg în sală care să solicite acest lucru".

El a adăugat că l-a invitat la şedinţă şi pe Cezar Preda, pe care l-a rugat să revină în echipă, adică asupra demisiei din funcţia de prim-vicepreşedinte, lucru care s-a şi întâmplat.

Blaga a precizat că Cristian Preda şi Sever Voinescu şi-au dat demisia din BPN, arătând că ulterior lui Sever Voinescu i s-a cerut demisia de către organizaţia PDL de Constanţa.

Întrebat dacă Gheoghe Flacă ar putea fi un contracandidat al său la preşedinţia partidului, Blaga a spus că oricare membru al PDL poate să fie un contracandidat.

"Eu aştept cu mare plăcere acest lucru dacă mă voi hotărî să candidez", a adăugat Blaga.

În privinţa analizelor care vor fi făcute în organizaţii, Blaga a precizat că se poate ajunge şi în situaţia schimbării unor conduceri de filiale, dar că la şedinţa Colegiului Director a văzut "colegi responsabili care şi-au asumat răspunderea şi deocamdată este vorba de strângerea rândurilor". 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici