Blaga: Monica Macovei "se exclude singură din partid" prin candidatura ei la prezidenţiale

Preşedintele PDL Vasile Blaga a declarat miercuri că Monica Macovei "se exclude singură din partid" prin candidatura ei la prezidenţiale, precizând că nu dă pe "nimeni afară" din partid, dar că alţii "se dau afară".

508 afișări
Imaginea articolului Blaga: Monica Macovei "se exclude singură din partid" prin candidatura ei la prezidenţiale

Blaga: Monica Macovei "se exclude singură din partid" prin candidatura ei la prezidenţiale (Captură video)

"Noi nu dăm afară pe nimeni din PDL, dar alţii se dau afară în momentul în care ai o candidatură în afara partidului. Automat te pui în afara partidului, decizia îi aparţine", a spus Blaga, adăugând: "Se exclude singură, nu trebuie să exclud. Eu nu am dat afară din partid pe nimeni! Eu am adus oameni în partid, pur şi simplu se exclude singură dacă candidează, nu trebuie să o dăm afară. E în afara partidului, articolul cred că este 20 litera b, ne uităm. Nu trebuie să votăm, e simplu ca bună ziua"

"Nici nu mă tem, nici nu mă bucur" de candidatua Monicăi Macovei, "este liberă să facă acest lucru", a declarat preşedintele PNL Klaus Iohannis "Un anunţ pe internet e una, înscrierea în cursa electorală este altceva", a precizat Iohannis.

El a spus că nu se teme de plecări din PDL şi PNL, dar dacă se va continua aşa este posibil să existe 20 de candidaţi "pe dreapta" la prezidenţiale.

"Nu mă tem de plecări, dar nici nu ne place. Dacă vom continua aşa, vom avea probabil 20 de candidaturi pe dreapta. Nu e bine", a adăugat Klaus Iohannis, care nu crede că Monica Macovei va lua din voturile candidatului ACL la prezidenţiale.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a anunţat, într-un mesaj video postat pe site-ul www.macoveipresedinte.ro, că va candida la Preşedinţie, menţionând că este nemulţumită de opţiunile de vot oferite şi că aceste opţiuni impuse de partide nu au fost testate în nicio bătălie electorală naţională.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici