Blaga: Negocierile PDL- PNL sunt între egali. Cred că ne vom înţelege uşor pe un program pentru 2016. Ponta îşi face deja griji în legătură cu discuţiile

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi seară, că negocierile dintre PDL şi PNL sunt între egali, arătând că el crede că cele două partide se vor înţelege foarte uşor pe un potenţial program de guvernare pentru 2016.

765 afișări
Imaginea articolului Blaga: Negocierile PDL- PNL sunt între egali. Cred că ne vom înţelege uşor pe un program pentru 2016. Ponta îşi face deja griji în legătură cu discuţiile

Vasile Blaga (Imagine: Lucian Radulescu/ Mediafax Foto)

Blaga: Ponta îşi face deja griji în legătură cu discuţiile PNL-PDL

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi seară, comentând faptul că preşedintele PSD, Victor Ponta, le-a urat liderilor PDL, PNL şi FC să nu rateze cumva unificarea dreptei "că ar fi păcat", că premierul îşi face deja griji în legătură cu discuţiile dintre PDL şi PNL.

"Îşi face griji deja, zâmbind, domnul Ponta şi îl înţeleg, pentru că voia să dea o mare lovitură şi îşi pusese consilierii să plaseze pe piaţă de luni întregi analize mincinoase privind 45-50% şi dintr-o dată a obţinut 37%. Domnul Ponta, dacă punem un raport de 2 la 1 între PSD şi PNL, cum a reieşit la votul de duminică, a pierdut 900.000 de voturi, dânsul şi PSD, din 2012 până acum", a afirmat Blaga, la Realitatea TV.

El a mai adăugat că este un an electoral, iar Victor Ponta candidează şi va avea mari surprize. "Este un an electoral, dânsul candidează şi va avea mari surprize", a mai spus Blaga.

"Negocierile sunt între egali. Cine gândeşte altfel ştie de la început că nu doreşte concretizarea unei astfel de alianţe. Liberalii au mai negociat cu noi un an şi jumătate, eu conduceam echipa de negocieri de la PDL, am această experienţă a negocierilor cu ei şi cred încă de acum că ne vom înţelege foarte uşor pe un potenţial program de guvernare pentru 2016", a afirmat Blaga, la Realitatea TV.

El a spus că a văzut schiţa de program economic al liberalilor şi sunt perspective ca PNL şi PDL să se înţeleagă foarte uşor pe această temă. Blaga a adăugat că este convins că şi liberalii au citit platforma PDL. "Când pleci la discuţii este foarte bine să laşi orgoliile acasă", a mai arătat Blaga.

El a afirmat că discuţiile vor fi între un partid militant, PDL, care are doi preşedinţi de Consilii judeţene şi 700 de primari şi un partid cu potenţial în administraţe, PNL, cu 13 preşedinţi de CJ şi 900 de primari şi "lucrurile sunt compatibile".

Potrivit lui Blaga, discuţiile de la început au fost reciproce între PDL şi PNL, prima întâlnire fiind la discursul vicepreşedintelui american Joe Biden, iar apoi după alegeri, când el l-a informat pe Antonescu cu privire la scorul obţinut de liberali.

În privinţa candidatului la preşedinţie, Blaga a arătat că fiecare partid are variante. "Ei au spus domnul Crin Antonescu, noi am spus domnul Predoiu. Totul se va discuta pornind de la ţelul şi programul şi vom şti exact care este omul care are potenţial să câştige Preşedinţia. Discuţiile doar pe candidatul la Preşedinţie nu sunt suficiente pentru noi, trebuie să discutăm tot ciclul electoral", a mai spus Blaga, menţionând Congresul pe care îl va avea PNL.

Blaga a mai spus că nu doreşte să intervină în parcursul PNL, chiar dacă liberalii au acum o conducere interimară, arătând că există o emulaţie în teritoriu şi în PDL şi în PNL privind o astfel de construcţie între cele două partide.

Liderul PDL a mai arătat că nu au existat tatonări şi cu PMP, în privinţa cooptării şi acestui partid în acestă schemă de centru-dreapta, subliniind că nu a mai vorbit cu Elena Udrea de când se încheia termenul de înscriere în competiţia internă pentru desemnarea candidatului PDL la Preşedinţie.

"Eu văd că în PMP sunt cu mitralierele pe masă. Uitaţi-vă la declaraţile de ieri şi de astăzi ale domnilor lideri PMP Papahagi, Funeriu şi ceilalţi, chiar domnul Baconschi: intenţii, critici, să-şi rezolve problemele lor, au ce discuta acolo, noi vom discuta cu PMP", a adăugat Blaga.

Liderul PDL a spus că deoacamdată discuţiile sunt între principalele forţe de dreapta, PDL şi PNL, şi dacă aceste partide se vor înţelege, vor veni şi celelalte la discuţii.

Întrebat despre ce inplicare ar avea Traian Băsescu, Blaga a răspuns: "Discută PDL cu PNL, după care alte partide care doresc să se alăture, discutăm cu ele. Nu ştiu ca Traian Băsescu să facă parte dintr-un partid. Este susţinătorul unui partid".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici