Blaga: Nu exclud o colaborare cu UDMR la guvernare

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, că nu exclude o colaborare cu UDMR la guvernare, dacă actuala coaliţie de guvernământ nu va rezista, adăugând că la asumarea răspunderii se va vedea dacă această coaliţie funcţionează.

20 afișări
Imaginea articolului Blaga: Nu exclud o colaborare cu UDMR la guvernare

Blaga: Nu exclud o colaborare cu UDMR la guvernare (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Sfântu Gheorghe, dacă, în opinia sa, actuala coaliţie de guvernământ va rezista şi dacă PDL are negocieri cu UDMR în eventualitatea formării unui nou Guvern.

În acest context, Vasile Blaga a subliniat că actuala coaliţie PDL-PSD a fost gândită pe patru ani.

"Sunt printre cei care nu şi-au dorit-o, din conducerea PDL, dar, în momentul în care partidul meu a decis acest lucru, eu mă supun deciziei partidului şi depun toate eforturile ca această coaliţie să reziste", a spus secretarul general al PDL.

Blaga a menţionat că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe un pachet de legi "important" şi se va vedea dacă această coaliţie funcţionează, la asumarea răspunderii.

"Deci, vom vedea dacă această coaliţie funcţionează în continuare, nu mai târziu de miercuri, joi sau vineri, pentru că ne vom asuma răspunderea marţi şi, constituţional, în trei zile se poate depune moţiune de cenzură. Despre asta este vorba", a spus el.

Totodată, Blaga a precizat că PDL nu a început niciun fel de discuţii cu UDMR în eventualitatea că actuala coaliţie nu va rezista.

"Nu am început niciun fel de discuţii cu UDMR, noi suntem loiali în momentul în care am semnat un protocol de coaliţie, dar eu nu exclud o colaborare cu UDMR la guvernare, dacă această coaliţie nu va rezista. Eu am lucrat cu UDMR în Guvern, între 2006-2007, sunt parteneri loiali şi extrem de corecţi. Mai mult, apreciez felul în care Ministerul Dezvoltării a fost condus de un ministru UDMR, de către Borbely Laszlo", a conchis Vasile Blaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici