Blaga: Nu pot fi radiaţi din liste cei cu documente expirate sau cu domiciliul în străinătate

Preşedintele PDL Vasile Blaga a declarat, luni, că sub nicio formă nu pot fi radiaţi din listele electorale permanente cei care au documentele expirate sau au domiciliul în străinătate, iar premierul Victor Ponta a fost nevoit să recunoască că nu poate radia din liste mai mult de 34.364 persoane.

697 afișări
Imaginea articolului Blaga: Nu pot fi radiaţi din liste cei cu documente expirate sau cu domiciliul în străinătate

Vasile Blaga (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Blaga a precizat că la referendumul din 29 iunie, 482.219 cetăţeni români cu drept de vot şi cu domiciliul în străinătate nu au figurat în listele electorale permanent, deşi dispoziţiile legale prevăd că acestea trebuie înscrise în liste.

"Chiar şi în aceste condiţii, prim-ministrul Victor Ponta a fost nevoit să recunoască că nu poate radia din listele electorale permanente mai mult de 34.364 persoane decedaţi, cei care şi-au pierdut cetăţenia sau şi-au pierdut drepturile electorale. Domnul Ponta a spus foarte clar că în numărul 18.292.464 persoane de pe listele electorale nu au fost incluşi deci cei 482.219 persoane cu domiciliul în străinătate", a precizat Blaga.

El a dar exemplul europarlamentarului PDL Traian Ungureanu care are domiciliul în Londra, la alagerile locale a votat primarul Londrei, dar la toate alegerile prezidenţiale şi la refrendum a votat ca cetăţean român.

"Nu se poate sub nicio formă radia de pe liste cele 512.379 persoane care au documentele de identitate expirate, neexistând nico prevedere legală în acest sens", a mai spus Blaga.

El a adăugat că cei 3,05 milioane de cetăţeni români care, din diferite motive, stau în afara ţării, au aceleaşi drepturi electorale ca cetăţenii din interiorul României.

"Din punctul nostru de vedere lucrurile sunt foarte clare. Astăzi cred că domnul Ponta a reuşit să convingă pe toată lumea (...) că lucrurile s-au încheiat şi convingerea noastră este că mâine se va da o decizie definitivă a CC, decizie extrem de necesară pentru că e nevoie să oprim cu toţii acest joc politic care a făcut atâta rău României", a adăugat Vasile Blaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici