Blaga: PDL este în stare să pună patru guverne, nu un ministru la Muncă

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, spune că demisia ministrului Muncii, Ioan Botiş, este una de onoare şi că, potrivit algoritmului politic, funcţia aparţine PDL, adăugând că "PDL e un partid cu aproape 400.000 de oameni care este în stare să pună patru guverne, nu un ministru la Muncă".

35 afișări
Imaginea articolului Blaga: PDL este în stare să pună patru guverne, nu un ministru la Muncă

Blaga: PDL este în stare să pună patru guverne, nu un ministru la Muncă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Demisia lui Botiş este una de onoare", a declarat, miercuri, la Deva, Vasile Blaga, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat cine ar fi cel mai potrivit pentru această funcţie, Blaga a afirmat că partidul va decide.

"Asta va decide partidul. După câte ştiu este un post care conform algoritmului politic aparţine PDL", a adăugat Blaga.

Întrebat dacă Marian Sârbu ar putea deveni ministru al Muncii, Blaga a spus: "PDL este un partid cu aproape 400.000 de oameni care este în stare să pună patru guverne, nu un ministru la Muncă".

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, s-a aflat în campanie în judeţul Hunedoara, iar întâlnirea cu membrii PDL s-a desfăşurat cu uşile închise, presa neavând acces la discuţii.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, miercuri, că a demisionat din funcţie şi că demisia sa este una de onoare, el cerându-şi scuze pentru situaţia creată şi spunând că i-a informat încă de marţi pe premierul Emil Boc şi pe preşedintele Traian Băsescu privind intenţia de a renunţa la funcţie.

Premierul Emil Boc a precizat, pentru MEDIAFAX, că a avut o nouă discuţie cu Ioan Botiş miercuri dimineaţă, iar acesta a demisionat din funcţie.

Botiş a declarat anterior agenţiei MEDIAFAX că a demisionat din funcţie, miercuri dimineaţă, după o nouă discuţie cu premierul Emil Boc în care acesta i-a sugerat renunţarea la funcţie în contextul scandalului izbucnit legat de angajarea soţiei sale într-un proiect european.

Conducerea Ministerului Muncii va fi asigurată interimar de către secretarul de stat Nicolae Ivăşchescu, acesta urmând să gestioneze doar problemele curente ale instituţiei până la nominalizarea, "în zilele următoare", a unui nou ministru, a anunţat, miercuri, premierul Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici