Blaga: PDL se opune categoric unei proceduri de asumare a răspunderii Guvernului pe regionalizare

PDL se opune categoric procedurii de asumare a răspunderii Guvernului pe legea regionalizării, a declarat luni preşedintele PDL, Vasile Blaga, arătând că adevărata intenţie a USL este "de a face regiunile vasale baronilor locali USL".

163 afișări
Imaginea articolului Blaga: PDL se opune categoric unei proceduri de asumare a răspunderii Guvernului pe regionalizare

Vasile Blaga (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

"PDL se opune categoric unei proceduri de asumare a răspunderii Guvernului pe reforma administrativ-teritorială sau regionalizare, cum îi spune domnul Ponta. Este revoltător că o coaliţie care are 70% în Parlament stabileşte procedura tehnică pentru un act normativ atât de important înainte de a spune românilor cum vede această reorganizare administrativ teritorială", a precizat Blaga, într-o conferinţă de presă, după şedinţa BPN al PDL.

El a arătat că nu a fost stabilit niciun criteriu pe care îl are Victor Ponta în vedere când discută despre regionalizare.

"Nu a fost nicio dorinţă a lor de a propune românilor unităţi administrativ-teritoriale viabile, care să poată să şi cofinanţeze proiectele pe fonduri nerambursabile. Suntem îndreptăţiţi să presupunem că adevărata intenţie a USL este de a face regiunile vasale baronilor locali USL pentru că nu au în vedere nici restrângerea birocraţiei la nivel administraţiilor teritoriale locale, nici reducerea cheltuielilor", a adăugat Vasile Blaga.

El a mai susţinut că actualii guvernanţi doresc să instituie încă un nivel de impozitare la nivelul regiunilor care nu ar face nimic altceva decât să impună noi taxe şi impozite pentru a finanţa încă un nivel birocratic.

Legea de înfiinţare a viitoarelor regiuni ar putea fi adoptată prin angajarea răspunderii Guvernului, în luna noiembrie, după ce va avea loc modificarea Constituţiei, a declarat, vineri, vicepremierul Liviu Dragnea.

Acesta a spus, într-o conferinţă de presă la Cluj, că modul în care vor arăta viitoarele regiuni va fi finalizat în vara acestui an, după care vor urma dezbateri publice regionale, iar apoi, după modificarea Constituţiei, Legea de înfiinţare a viitoarelor regiuni ar putea fi adoptată prin angajarea răspunderii Guvernului.

Ulterior, într-o conferinţă de presă la Oradea, vicepremierul a motivat această opţiun, spunând că dacă puterea nu îşi va angaja răspunderea pe Legea de înfiinţare a viitoarelor regiuni va rata obiectivul privind finalizarea ei până la sfârşitul anului şi nu ar putea fi terminată înainte de începerea noului exerciţiu financiar.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că singurul caz în care se va apela la angajarea răspunderii pe Legea regionalizării va fi situaţia în care, după revizuirea Constituţiei, va exista un consens între toate forţele politice, mai puţin PDL, pe care l-a catalogat drept un partid neserios.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici