Blaga: PDL vrea să vadă cum motivează Geoană amânare adoptării codurilor

Secretarul general al PDL Vasile Blaga a declarat, miercuri, înaintea şedinţei coaliţiei, că democrat-liberalii doresc să vadă cum motivează liderul PSD, Mircea Geoană, propunere de amânare a adoptării codurilor juridice.

15 afișări
Imaginea articolului Blaga: PDL vrea să vadă cum motivează Geoană amânare adoptării codurilor

Secretarul general al PDL Vasile Blaga (Imagine: Mediafax Foto)

Blaga a declarat că, din punctul său de vedere, PDL şi PSD nu au "foarte multe lucruri de rezolvat ci, doar de a-şi respecta deciziile luate deja în coaliţie".

"Sigur, ascultăm cu mult interes noile puncte de vedere ale domnului Geoană, sper să nu le schimbe de pe o zi pe alta dacă vom ajunge şi astăzi la o concluzie, dar propunerile faţă de data de 15 mai îi aparţin", a spus secretarul general al PDL despre intenţia PSD de a propune retrimiterea la Guvern şi la ministerul de Justiţie a codurilor juridice şi amânarea adoptării acestor legi de către Parlament până în 15 mai.

Blaga a precizat că democrat-liberalii doresc să vadă "cum motivează Geoană acastă propunere de amânare a adoptării codurilor".

Întrebat dacă PDL este dispus la un compromis privind această dată de 15 mai, Blaga a răspuns că democrat-liberalii "nu vor fi de acord cu punerea în pericol de ridicare a clauzei pe justiţie".

Liderii PDL şi PSD s-au reunit, miercuri, la Senat, în şedinţa coaliţiei, pe ordinea de zi a şedinţei aflându-se stabilirea unei date privind adoptarea codurilor juridice.

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat, marţi, la finalul şedinţei BPN, că Mircea Geoană este "un pic nervos" când solicită un nou termen pentru adoptarea codurilor din justiţie şi a susţinut că liderul PSD este cel care a propus data limită de 15 mai.

PSD aşteaptă ca preşedintele Traian Băsescu să îşi nuanţeze poziţia referitoare la termenul de 15 mai pentru adoptarea codurilor juridice, considerând că acesta este nerealist şi depăşit de evenimente, a declarat, marţi, liderul PSD, Mircea Geoană, după şedinţa BPN.

"Am informat colegii din conducerea PSD cu privire la demersul pe care coaliţia «Opriţi codurile» a făcut-o la nivelul conducerii Parlamentului. Considerăm că, din punct de vedere al datei arbitrare asumate de preşedintele Băsescu, de 15 mai, şi asumarea răpunderii pe aceste coduri, această dată este şi nerealistă, şi depăşită de evenimente", a precizat Geoană.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici