Blaga: Rus şi Dobre au făcut bine că au demisionat. Nu au vrut să mai implice MAI în scandalul politic

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că Ion Rus şi Victor Paul Dobre şi-au dat demisiile de onoare pentru că nu au mai dorit să menţină presiunea asupra MAI în scandalul politic, arătând că implicarea lui Băsescu este o încercare a lui Rus de "a băga toate lucrurile în aceeaşi oală".

343 afișări
Imaginea articolului Blaga: Rus şi Dobre au făcut bine că au demisionat. Nu au vrut să mai implice MAI în scandalul politic

Blaga: Rus şi Dobre au făcut bine că au demisionat. Nu au vrut să mai implice MAI în scandalul politic (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Despre demisia ministrului Administraţiei, Dobre, ştiam de ieri, astăzi am văzut şi demisia lui Ioan Rus, demisia de onoare, şi eu cred că bine au făcut pentru că nu au mai dorit să continue implicarea Ministerului de Interne în acest scandal politic", a precizat Vasile Blaga înaintea şedinţei BPN al PDL.

El a spus că Ioan Rus şi Victor Paul Dobre nu au mai dorit să menţină presiune pe instituţia extrem de serioasă care este Direcţia informatizată a evidenţei persoanei şi a arătat că datele de la această direcţie sunt extrem de corecte şi sunt actualizate în permanenţă.

"Din declaraţiile domnului Rus, în sfârşit a spus adevărul: presiunile foarte mari pe care le face USL asupra Ministerului de Interne şi presiunile pe care, iată, şi preşedintele interimar le face, care cred că-i place jucăria de la Cotroceni. Şi ar vrea să rămână cât mai mult acolo", a adăugat Vasile Blaga.

Preşedintele PDL a susţinut că invocarea presiunilor pe care le-ar fi făcut Traian Băsescu reprezintă "o încercare a lui Ioan Rus de a băga toate lucrurile în aceeaşi oală".

"Cum poate preşedintele suspendat să facă presiuni asupra MAI? Am înţeles că a avut grijă domnul Antonescu să-i ia şi telefoanele de la STS. Nici măcar nu mai putea da un telefon", a adăugat Vasile Blaga.

Liderul PDL a mai spus că este inadmisibil ca MAI să poată fi adus în situaţia în care să i se conteste în întregime activitatea şi a arătat că populaţia cu drept de vot este de peste 18 milioane de persoane, iar acest lucru va fi confirmat în zilele următoare.

El a arătat că în zece zile orice naştere este înregistrată în baza de date a Ministerului de Interne şi tot în zece zile orice deces.

"Deci, datele de acolo sunt corecte", a mai spus Blaga.

Ioan Rus a anunţat, luni, că şi-a înaintat demisia de onoare din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, pentru că este un politician onest, corect, iar în ultimele zile asupra lui au fost făcute presiuni începând de la Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil.

"Asupra mea şi a Ministerului Administraţiei şi Internelor s-au exercitat nenumărate presiuni, nenumărate aprecieri, nenumătate discuţii de către politicieni români, începând cu Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu. Din punctul nostru de vedere, este inaccceptabil. Astăzi mi-am dat demisia de onoare", a spus Ioan Rus.

El a adăugat că, în opinia lui, referendumul a fost organizat "suficient de bine, chiar bine" şi că el este un politician "onest, corect".

Ulterior, Ioan Rus a anunţat că şi ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, şi-a înaintat demisia din funcţie.

Ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, a confirmat, luni, pentru MEDIAFAX, că şi-a înaintat demisia din funcţie, el precizând că a făcut acest lucru "din motive personale" şi că va comenta mai mult "altădată".

Contactat de MEDIAFAX, după ce Ioan Rus i-a anunţat demisia din funcţia de ministru delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre a confirmat că şi-a înaintat demisia.

Întrebat despre motivele demisiei sale, Dobre a răspuns: "Sunt motive personale. Voi comenta mai mult altădată".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici