Blaga: Sever Voinescu nu este o ţintă pentru partid, dar situaţia sa va fi analizată în BPN

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, susţine că Sever Voinescu nu este o ţintă pentru partid, dar că situaţia acestuia va fi analizată în cadrul Biroului Permanent Naţional după ce democrat-liberalii constănţenii l-au acuzat că a făcut campanie unui contracandidat al liderului PDL Constanţa, Gigi Chiru.

200 afișări
Imaginea articolului Blaga: Sever Voinescu nu este o ţintă pentru partid, dar situaţia sa va fi analizată în BPN

Blaga: Sever Voinescu nu este o ţintă pentru partid, dar situaţia sa va fi analizată în BPN (Imagine: Silviu matei/Mediafax Foto)

"Pentru noi nu este o ţintă Sever Voinescu, nu asta este problema. Problema este, şi surprinderea şi durerea că un coleg de-al nostru, chiar din conducerea partidului, la un moment dat vicepreşedinte, a făcut campanie pentru un contracandidat de-al nostru ceea ce nu s-a mai întâlnit, nu s-a mai văzut în viaţa politică românească. Am luat datele necesare, o să discutăm cu domnia sa, atât vă putem spune astăzi şi o să discutăm în Biroul Permanent Naţional", a declarat Vasile Blaga, joi seară, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a spus că documentele care îl încriminează pe Sever Voinescu sunt materiale promoţionale şi ziare de campanie în care susţine un alt candidat decât pe cel al partidului din care face parte.

De asemenea, prim-vicepreşedintele PDL, Cezar Preda, prezent la conferinţa de presă, a afirmat că Sever Voinescu a făcut politică mai mult pe reţele de socializare decât printre oameni şi că nu doreşte să comenteze afirmaţiile acestuia.

"Nu am o problemă cu Sever Voinescu, nu mă interesează, am văzut că dânsul a dat pe urmă un comentariu din ăsta de mare fineţe intelectuală cu privire la cine este el şi cine sunt eu. Dar nu mă interesează, nu e o ţintă pentru mine, pentru mine principala ţintă este să reconstruim partidul, să îl aşezăm în bătălie cu politici coerente de opoziţie. Aşa că nu mă interesează să dau răspunsul unuia, la doi sau trei oameni care şi-au făcut politica pe blog sau pe reţele de socializare. Eu mi-am făcut pe uliţele acelea murdare, pline de noroi, şi în care mi-am primit şi scuipatul în faţă şi strânsul de mână, eu aşa îmi fac politică", a spus Cezar Preda.

La rândul său, preşedintele PDL Constanţa, Gigi Chiru, a precizat că măsura potrivită care trebuie luată în cazul Sever Voinescu este cea a excluderii din partid, dar că hotărârea va aparţine Biroului Permanent Naţional.

"Noi ne-am exprimat în acest sens, am spus că în opinia noastră, a organizaţiei Constanţa, astfel de atitudini nu pot fi tolerate, drept pentru care am solicitat BPN să ia măsuri, iar măsura excluderii, în opinia noastră, este una potrivită. Dar Biroul Permanent Naţional este suveran şi aşteptăm decizia", a spus Gigi Chiru.

Vasile Blaga a mai anunţat că vor fi excluşi din partid şi primarii care au făcut campanie altor candidaţi şi că va fi analizat şi cazul fostului preşedinte al organizaţiei din Diaspora.

"Mai avem un caz interesant cu fostul preşedinte al Diasporei care când a plecat din sediu a plecat cu tot sediul de acolo. Am cerut ca în fiecare judeţ primarii care şi-au afişat bannere sau pe materiale promoţionale cu contracandidaţii noştri să fie excluşi din partid", a spus preşedintele PDL.

El a mai afirmat că au fost ridicate la Constanţa şi unele nemulţumiri legate de mai mulţi miniştri din fostele guverne ale PDL, dar nu a dorit să dea vreun nume.

Vasile Blaga s-a aflat, joi, la Constanţa, unde a analizat rezultatele obţinute de organizaţia PDL Constanţa la alegerile parlamentare.

Săptămâna trecută, prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda l-a acuzat pe Sever Voinescu de "trădarea" partidului şi a susţinut că singurul lucru pe care îl poate cere acesta este să fie dat afară, Voinescu replicând: "Cine e acest Cezar Preda? Ca să-l pot băga în seamă trebuie întâi să mă asigur că există. Există?".

Preda l-a acuzat pe Voinescu de faptul că în campania electorală a susţinut candidatura fostului deputat PDL Maria Stavrositu chiar şi după ce aceasta a decis să candideze din partea PPDD.

Fostul preşedinte al PDL Emil Boc i-a sfătuit pe membrii partidului să se adune, nu să se excludă, şi le-a reamintit că adversarii sunt în afara PDL, nu în interior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici