Blaga şi-a depus cererea de a candida pentru funcţia de preşedinte al PDL

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a depus, luni, la Comisia pentru pregătirea Convenţiei Naţionale din 14 mai, cererea de a candida pentru un nou mandat, însoţită de moţiunea "O Românie dreaptă, o Românie europeană", precum şi de cele 35 de semnături necesare.

23 afișări
Imaginea articolului Blaga şi-a depus cererea de a candida pentru funcţia de preşedinte al PDL

Blaga şi-a depus cererea de a candida pentru funcţia de preşedinte al PDL (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Vasile Blaga a venit la sediul central al PDL însoţit de susţinători ai săi, între care Sorin Frunzăverde, Cristian Boureanu, Cezar Preda, Costică Canacheu, Cătălin Croitoru, Radu F. Alexandru, Cristian Rădulescu, Mihail Boldea. De asemenea, Radu Berceanu l-a aşteptat la Blaga la sediu, fiind în comisia de organizare a congresului.

Blaga nu a fost aşteptat în curtea sediului de membri ai partidului, aşa cum s-a întâmplat la lansarea candidaturii lui Emil Boc.

Gheorghe Falcă a precizat că după-amiază comisia de organizare va preciza dacă dosarele de candidatură la şefia partidului îndeplinesc condiţiile statutare.

Vasile Blaga a declarat, după depunerea cererii de candidatură la şefia PDL, că se înscrie în cursă pentru că este convins că partidul are nevoie de o schimbare, de o rupere de ritm, arătând că, fiind mai mult concentrat pe guvernare, PDL a anjuns să sufere în interior în privinţa deciziei politice.

"În primul rând candidez pentru că sunt convins că partidul are nevoie de o schimbare, de o rupere de ritm, de o nouă abordare, o nouţă acţiune politică, a lucrului bine făcut", a afirmat Blaga.

El a precizat că activează în partid de 20 de ani. "Îl iubesc ca pe propria mea familie şi cred în destinul lui politic", a adăugat secretarul general al PDL.

Vasile Blaga a mai spus că va candida pentru că întotdeauna a spus lucrurilor pe nume şi că se poate mai bine.

"Fiind concentrat mai mult pe guvernare, partidul a ajuns să sufere în interior în ceea ce priveşte dezbaterea şi decizia politică", a apreciat Blaga, adăugând că nu atacă şi nu critică pe nimeni, dar acest lucru rămâne o realitate, o stare de fapt, care trebuie schimbată.

Blaga a mai spus că PDL este singurul partid de centru-dreapta şi el candidează pentru că PDL trebuie să fie un partid puternic, unit, un partid popular modern.

"Partidul are nevoie de o rupere de ritm, de o nouă abordare şi trebuie să aleagă un preşedinte care poate să asigure încă patru ani de guvernare", a mai spus Blaga, adăugând că el are un proiect pentru partid şi pentru România.

El a adăugat că a intrat într-o competiţie firească, ce este a ideilor şi nu un război, cu "menirea" să aducă PDL "aproape de inimile românilor".

Secretarul general a spus că adversarii sunt în PSD şi PNL, partide care încearcă prin "populism" să-i "păcălească" pe români.

Vasile Blaga a mai arătat că PDL trebuie să rămână la putere şi acesta este un obiectiv realizabil, construind "un parteneriat sincer" cu Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici