Blaga şi Videanu: Măsurile convenite cu FMI ar putea fi adoptate prin asumarea răspunderii

Miniştrii Vasile Blaga şi Adriean Videanu au declarat, marţi, înaintea şedinţei Biroului Permanent Naţional al PDL, că o variantă de adoptare a măsurilor de reformă convenite cu FMI ar putea fi asumarea răspunderii Guvernului în Parlament.

19 afișări
Imaginea articolului Blaga şi Videanu: Măsurile convenite cu FMI ar putea fi adoptate prin asumarea răspunderii

Blaga şi Videanu: Măsurile convenite cu FMI ar putea fi adoptate prin asumarea răspunderii

Secretarul general al PDL, ministrul Administraţiei, Vasile Blaga, nu a dorit iniţial să spună ce variantă va aplica Guvernul pentru adoptarea măsurilor anti-criză convenite cu Fondul Monetar Internaţional, el spunând că premierul este cel care ştie ce proceduri vor fi urmate.

"Vreau să îl întrebaţi pe premier vizavi de procedurile pe care le vom aplica", a spus Blaga.

Întrebat ce formulă ar putea fi luată în calcul, Ordonanţă de Urgenţă sau asumarea răspunderii Guvernului, Vasile Blaga a declarat: "Din punct de vedere personal, ţinând cont de complexitatea lor (a măsurilor, nr) eu mi-aş asuma răspunderea. Dar acesta este un punct de vedere personal".

La rândul lui, prim-vicepreşedintele Adriean Videanu a declarat că oricare din cele două variante, Ordonanţă de Urgenţă sau angajarea răspunderii este "fezabilă".

"Rămâne de văzut acest lucru. Oricare din variante este fezabilă, din punctul meu de vedere. Odată ce ai o majoritate în Parlament, care îşi asumă acest lucru, şi una şi cealaltă. Şi asumarea, nu e exclusă", a explicat Videanu.

Adriean Videanu a mai spus că măsurile vor fi analizate în cadrul Executivului numai după avizul Consiliului Economic şi Social.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici