Blaga: Sunt şi asperităţi atunci când porneşti la o construcţie, punctele de vedere se vor armoniza

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, în legătură cu schimbul de replici între preşedintele PNR Mihail Neamţu şi Elena Udrea, că sunt şi asperităţi atunci când se formează o construcţie cum este alianţa de centru-dreapta, arătând că, în opinia sa, punctele de vedere se vor armoniza.

269 afișări
Imaginea articolului Blaga: Sunt şi asperităţi atunci când porneşti la o construcţie, punctele de vedere se vor armoniza

Vasile Blaga (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Întrebat, după semnarea manifestului între PDL, PNŢCD, PNR, ICCD şi FCD, în legătură cu schimbul de replici între Mihail Neamţu şi Elena Udrea, Vasile Blaga a spus: "Sunt şi asperităţi atunci când porneşti la o astfel de construcţie şi ele s-au manifestat şi atunci când am construit Dreptate-Adevăr. Părerea mea este că ne vom armoniza tot mai mult punctele de vedere, mai ales că avem şi instituţii cum este Comisia de etică, care să reglementeze toate situaţiile de acest gen".

Mihail Neamţu a precizat, în legătură cu schimbul de replici cu Elena Udrea, că "este uneori normal să existe nu confruntări, dar un dialog transparent, deschis şi această alianţă are o Comisie de etică".

"Eu nu sunt procuror şi nu fac liste, am făcut câteva aprecieri legate de stilistică şi, până la urmă, cred că ceea ce ne uneşte este mai important decât ceea ce ne dezbină. Scopul dreptei nu este să declanşeze războaie intestine, ci să identifice corect inamicul din exterior, care este USL", a spus Neamţu.

El a adăugat că românii suferă din cauza USL şi nu din cauza unor polemici de pe Facebook.

"Dacă PDL şi PNR nu au acelaşi vis, sigur au acelaşi coşmar, care se numeşte USL", a mai spus Neamţu.

Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a apreciat, la rândul său, că în această construcţie nu sunt toţi la fel, dar fiecare a găsit puterea de a descoperi ceea ce-i uneşte şi nu ceea ce-i dezbină.

Vicepreşedintele PDL Andrea Paul a spus că s-a trecut cu bine peste toate disensiunile şi că s-a semnat manifestul dreptei unite. "România are un viitor, iar acest buzdugan al dreptei unite cu cinci peceţi va intra în tranşeele electorale din toamnă împotriva unei stângi imature", a spus Paul.

Şi vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu a spus că semnarea manifestului este semnalul cel mai bun că noua construcţie de centru-dreapta merge mai departe indiferent dacă sunt antipatii personale.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei, care va conduce Comisia de etică a viitoarei alianţe, a apreciat că este posibil să mai existe schimburi de replici între oamenii dintre cele patru partide din alianţă, dar acest lucru nu va afecta în niciun fel unitatea alianţei.

Liderul Noua Republică, Mihail Neamţu, i-a cerut fostului lider PDL Elena Udrea să facă pasul în spate, el arătând că "politicienii compromişi trebuie să se retragă", iar Udrea a precizat că se teme de "aroganţa şi autosuficienţa" unora care fără un merit în trecut se proclamă "prezentul şi viitorul".

Neamţu a comentat marţi o declaraţie a Elenei Udrea privindu-l pe Traian Băsescu, despre care aceasta a susţinut că "este singurul actor politic credibil pentru americani şi pentru europeni".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici