Blaga: Traian Băsescu nu este duşmanul PDL, şi nici al meu, indiferent de ce opţiuni are

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că preşedintele Traian Băsescu nu este duşmanul PDL sau al său, că acesta, "la o adică, ar fi foarte binevenit şi în partid", Blaga refuzând să spună dacă îi va adresa sau nu o invitaţie oficială lui Băsescu de a reintra în partid sub conducerea sa.

155 afișări
Imaginea articolului Blaga: Traian Băsescu nu este duşmanul PDL, şi nici al meu, indiferent de ce opţiuni are

Vasile Blaga (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Domnul preşedinte Traian Băsescu nu a fost şi nu este duşmanul Partidului Democrat Liberal, şi nici al meu, indiferent de ce opţiuni are. Îi datorăm foarte mult, să fim serioşi. Dânsul, în 2001, când a preluat conducerea partidului, era un partid de şapte la sută şi, pas cu pas, am ajuns, împreună cu domnul Stolojan… (…) Domnul preşedinte Traian Băsescu va face ceea ce va dori. I-am spus că, la o adică, ar fi foarte binevenit şi în partid, dacă va dori", a afirmat VasiVasile Blagani, la Ploieşti, întrebat fiind dacă actualul preşedinte ar putea reveni, după încheierea mandatului, într-un PDL condus de Vasile Blaga.

Întrebat dacă îi va adresa lui Traian Băsescu o invitaţie formală în vederea intrării în PDL, Blaga a răspuns: "În politică fiecare face ce vrea, iar dacă dumneavoastră credeţi că Traian Băsescu are nevoie de o invitaţie oficială, vă înşelaţi".

De asemenea, întrebat dacă, sub conducerea sa, PDL îi va oferi lui Traian Băsescu o funcţie onorifică, aşa cum PSD a oferit funcţia de preşedinte de onoare lui Ion Iliescu, Blaga a răspuns: "Dumneavoastră îl vedeţi pe Traian Băsescu având nevoie de o funcţie onorifică? (…) Nu o să scoateţi ştiri care le vreţi de la mine azi. Am 23 de ani de politică. Ştiu ce trebuie să răspund", a spus Blaga.

Preşedintele PDL a participat, luni după-amiază, la Ploieşti, la o întâlnire cu cei peste 200 de delegaţi ai PDL Prahova care vor vota la congresul din 23 martie. Blaga a fost însoţit de susţinătorii săi Gheorghe Flutur, Raluca Turcan, Andreea Paul, Radu F. Alexandru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici