Blaga: Vom câştiga alegerile pentru PE

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, joi, la Realitatea TV, că Elena Băsescu se va reînscrie, duminică seară, după alegerile europarlamentare, în partid şi s-a declarat convins de faptul că PDL va câştiga acest scrutin, deşi "lupta cu PSD va fi corp la corp".

20 afișări
Imaginea articolului Blaga: Vom câştiga alegerile pentru PE

Blaga: Vom câştiga alegerile pentru PE (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat dacă va exista o discuţie sau sancţiuni pentru acei lideri ai PDL care au anunţat că vor vota, duminică, pentru Elena Băsescu, Vasile Blaga a spus că acest lucru nu se va întâmpla.

"Eu votez cu PDL şi am spus-o şi cred că cea mai corectă poziţie a avut-o domnul preşedinte Emil Boc, acum vreo lună, când a spus foarte clar: aş fi votat şi cu partidul şi cu Elena Băsescu. Dar eu votez cu PDL", a spus Vasile Blaga.

El a arătat că au existat şi poziţii ale unor colegi din Organizaţia de Tineret, care au spus că vor vota cu Elena Băsescu, iar pe cei din PDL nu îi deranjează acest lucru.

"Convingerea mea este că duminică seara Elena se va înscrie din nou în PDL, deci nu am nicio reţinere din acest punct de vedere", a mai arătat Blaga, declarând că nu este îngrijorat de faptul că fiica preşdintelui ar putea să ia din voturile partidului.

El a menţionat că PDL "are în acest moment un scor şi un trend bun, dar este departe de scorul lui Traian Băsescu".

Vasile Blaga s-a declarat convins că PDL va câştiga alegerile pentru Parlamentul European din 7 iunie.

"Va fi o bătaie corp la corp, vor fi alegeri care vor depinde în proporţie de 90% de militanţi, de data aceasta", a menţionat el, referitor la estimările privind o prezenţă slabă la vot.

"Ambele partide vor câştiga în măsura în care îşi vor duce propriul electorat, cel stabil, la vot", a mai spus el.

Referitor la prezenţa la votul de duminică pentru Parlamentul European, Blaga a spus că aceasta ar putea fi de 25-26%, "din păcate".

"Să dea Dumnezeu să greşesc şi să fie prezenţa dublă", a arătat Blaga, dând exemplul Olandei şi Marii Britanii, unde prezenţa la vot a fost mult mai mare decât fusese preconizată de analişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici