Boc a sărbătorit victoria în alegeri cu tinerii democrat-liberali şi conducerea PDL Cluj

Primarul ales al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a sărbătorit, marţi seară, victoria din alegerile locale într-un local din municipiu, alături de membri ai conducerii PDL Cluj şi ai organizaţiei de tineret a partidului.

773 afișări
Imaginea articolului Boc a sărbătorit victoria în alegeri cu tinerii democrat-liberali şi conducerea PDL Cluj

Emil Boc (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Boc a ajuns, în cursul serii de marţi, la un local din centrul municipiului Cluj-Napoca însoţit de soţia sa, Oana, la o întâlnire organizată de PDL Cluj pentru membrii care s-au implicat în campania electorală.

"Am venit să sărbătorim victoria lui Emil Boc în alegerile locale împreună cu tinerii şi seniorii din PDL Cluj implicaţi în campania electorală. A fost o campanie grea, pe care am câştigat-o la nivelul municipiului Cluj-Napoca. Era şi mai frumoasă petrecerea dacă şi Alin Tişe ar fi câştigat Consiliul Judeţean Cluj. Oricum, un merit mare în această victorie au avut-o tinerii din PDL Cluj şi ei trebuie felicitaţi", a declarat unul dintre participanţi.

La sărbătorirea rezultatului alegerilor au participat, printre alţii, preşedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, preşedintele în exerciţiu al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, vicepreşedintele CJ Cluj, Alexandru Coroian, primarul interimar Radu Moisin, fostul prefect Florin Stamatian, consilieri locali.

Liderul PDL, Emil Boc, a redevenit primar al Clujului cu 53.674 de voturi (40,61%), în timp ce Marius Nicoară (USL), principalul său contracandidat, a obţinut 52.251 de voturi (39,53%), diferenţa dintre cei doi fiind astfel de 1.423 voturi, potrivit rezultatelor finale comunicate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Cluj.

Duminică seară, exit poll-urile îl indicau pe Marius Nicoară câştigător al alegerilor pentru Primăria Cluj-Napoca.

Luni seară, reprezentanţii USL au contestat la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Cluj rezultatele oficiale care îl dădeau pe candidatul PDL, Emil Boc, câştigător al alegerilor pentru Primăria municipiului şi au cerut renumărarea voturilor din toate cele 159 de secţii de votare din oraş.

Preşedintele BEJ Cluj, judecătorul Monica Trofin, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că solicitarea USL Cluj de renumărare a voturilor din toate cele 159 de secţii din Cluj-Napoca a fost respinsă din considerente "procedurale".

La rândul său, purtătorul de cuvânt al USL Cluj, Ana Danciu, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că reprezentanţii Uniunii vor contesta la BEC decizia BEJ Cluj.

La alegerile locale din urmă cu patru ani, Emil Boc câştiga la Cluj cu peste 75 % la sută, fiind urmat de candidatul de atunci al UDMR, Laszlo Attila, care obţinuse sub opt la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici