Boc acuză parlamentarii PSD-PNL că blochează legea pensiilor

Premierul Emil Boc a acuzat parlamentarii PSD şi PNL că s-au "fofilat" faţă de proiectul legii pensiilor, promovat prin angajarea răspunderii Guvernului, şi au iniţiat o moţiune de cenzură doar pentru a bloca adoptarea acestui act normativ, care elimină pensiile mult prea mari din Parlament.

27 afișări
Imaginea articolului Boc acuză parlamentarii PSD-PNL că blochează legea pensiilor

Boc acuză parlamentarii PSD-PNL că blochează legea pensiilor (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Şeful Executivului a acuzat din nou că moţiunea de cenzură iniţiată împotriva Guvernului este un mod prin care "Coaliţia PSD-PNL" vrea să blocheze adoptarea legii pensiilor, promovată prin angajarea răspunderii Executivului, şi să păstreze actualele pensii ale parlamentarilor.

Boc a invocat totodată un sondaj de opinie din care rezultă că 81% dintre români doresc ca pensiile să fie calculate în funcţie de contribuţia plătită la bugetul de asigurări sociale şi a acuzat astfel PSD şi PNL că, prin susţinerea moţiunii, se îndreaptă împotriva a 81% dintre cetăţenii ţării.

El a amintit deciziile Guvernului de restructurare a agenţiilor şi reducere a indemnizaţiilor pentru şefii acestor structuri, arătând că aştepta un răspuns curajos din partea PSD şi PNL în privinţa legii pensiilor.

"V-aţi fofilat şi aţi inventat altă procedură pentru a nu da piept cu legea care vă înlătură privilegiile. Acest drum al eliminării pensiilor parlamentarilor nu va putea fi oprit de dumneavoastră, pentru că nu vă vor permite oamenii", a spus Boc parlamentarilor Opoziţiei.

Premierul i-a acuzat totodată pe parlamentarii Opoziţiei de "delăsare" în dezbaterea Codurilor juridice iniţiate de Guvern.

Discursul premierului a provocat numeroase vociferări din partea parlamentarilor Opoziţiei, dar şi râsete în momentul în care şeful Guvernului a vrut să se refere la membrii PDL care au propus eliminarea pensiilor parlamentarilor, dar a greşit, vorbind despre "colegii mei de la PSD".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici