Boc: Am 15 zile să demisionez de la Primărie

Premierul Emil Boc a declarat că "va merge până la limita maximă" a celor 15 zile prevăzute de lege pentru a demisiona din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca şi a ieşi astfel din starea de incompatibilitate.

36 afișări
Imaginea articolului Boc: Am 15 zile să demisionez de la Primărie

Boc: Am 15 zile să demisionez de la Primărie

Boc a declarat, miercuri seară, pe Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca, că este convins că actuala echipă de la Primărie se va descurca şi fără el.

"Am 15 zile la dispoziţie şi voi merge până la limita maximă a termenului de 15 zile. Sunt convins că aici la Cluj este o echipă care ştie să se descurce şi fără mine", a spus Boc.

Primul-ministru a afirmat că şi-ar fi dorit să participe, marţi, la ultima şedinţă a Consiliului Local Cluj-Napoca, dar a trebuit să fie prezent la şedinţa de Guvern în care s-a decis reducerea salariilor directorilor de agenţii guvernamentale.

"Mi-aş fi dorit să fiu la sedinţa CL, dar a trebuit să aleg între şedinţa de Guvern şi de Consiliu Local. A trebuit să iau acele măsuri puţin plăcute pentru demnitari", a spus Boc.

Primul-ministru a precizat că, joi, se va întâlni cu colegii din PDL Cluj.

"Mă voi întâlni cu colegii de la PDL Cluj dacă mă vor mai primi aici la colindat şi nu mă consideră de la Bucureşti", a adăugat Boc.

Premierul Emil Boc are la dispoziţie 15 zile de la depunerea jurământului ca şef al Guvernului pentru a demisiona din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca şi a ieşi astfel din starea de incompatibilitate.

Secretarul Consiliului Local Cluj-Napoca, Aurora Ţărmure, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că, potrivit Legii 161/2003, Emil Boc va trebui să anunţe Consiliul Local, printr-o adresă, că a renunţat prin demisie la mandat.

"Legea 161/2003 stabileşte că în acest caz domnul Boc are 15 zile la dispoziţie pentru a opta pentru una din cele două funcţii, cea de prim-ministru şi cea de primar, pentru a ieşi din starea de incompatibilitate", a explicat Ţărmure.

Secretarul CL Cluj-Napoca va întocmi, în conformitate cu prevederile Legii 393/2004, un referat către Prefectura Cluj, la care va anexa demisia din funcţie a primarului.

Potrivit acesteia, Prefectura Cluj urmează apoi să emită un ordin privind încetarea mandatului de primar, după care CL Cluj-Napoca se va întruni şi va lua act de demisia primarului şi va decide numirea unui primar interimar dintre cei doi viceprimari ai municipiului, Sorin Apostu (PDL) şi Laszlo Attila (UDMR).

Ţărmure a afirmat că ordinul prefectului de încetare a mandatului se va transmite Ministerului Administraţiei şi Internelor care va propune Guvernului organizarea de alegeri pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, în termen de 90 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici