Boc: Am preferat să păstrez unitatea PDL prin toleranţă, Cristian Preda are însă cartonaşul galben

Liderul PDL, Emil Boc a declarat că a preferat să păstreze unitatea partidului printr–o disciplină "mai laxă" şi toleranţă, dar că este hotărât să aplice şi sancţiuni, arătând că a avut o discuţie lămuritoare cu europarlamentarul PDL Cristian Preda, care poate fi considerată de "cartonaş galben".

15 afișări
Imaginea articolului Boc: Am preferat să păstrez unitatea PDL prin toleranţă, Cristian Preda are însă cartonaşul galben

Boc: Am preferat să păstrez unitatea PDL prin toleranţă, Cristian Preda are însă cartonaşul galben (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Am preferat să păstrez unitatea partidului cu toleranţă, pentru a utiliza plus valoarea fiecărei persoane, chiar cu consecinţe negative pentru mine. Am avut însă o discuţie sper lămuritoare cu Cristian Preda, iar după cartonaşul galben toată lumea ştie ce urmează", a spus Boc joi seara, solicitat într-o emisiune a postului public de televiziune să comenteze situaţia din PDL şi declaraţiile recente pe această temă ale preşedintelui Traian Băsescu.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda s-a întâlnit la începutul lunii august cu preşedintele partidului, Emil Boc, cu care a avut un schimb de opinii despre ce înseamnă guvernarea, despre relaţia cu celelalte partide şi obiectivele PDL, Preda afirmând că discuţiile au avut loc "în condiţii foarte amicale".

Europarlamentarul a adăugat că a aflat cu această ocazie ceea ce ştia, respectiv faptul că "unii nu iubesc deloc" declaraţiile pe care el le face şi că ar fi vrut să fie sancţionat.

"Premierul, care e preşedintele partidului, în această calitate ne-am întâlnit, a subliniat însă că e apărătorul unui punct de vedere potrivit căruia un partid înseamnă diversitate, înseamnă unitate în diversitate şi că e nevoie de voci diverse şi voci care să aducă diverse experienţe din societate, pentru că nu vom reuşi nici să convingem pe membrii noştri, nici pe simpatizanţi că putem să ne atingem obiectivele. A fost o întâlnire foarte bună", a mai spus Preda.

BPN al PDL a decis atunci să-l invite pe europarlamentarul Cristian Preda la o discuţie cu conducerea partidului, pentru a i se cunoaşte opinia în privinţa situaţiei actuale, potrivit vicepreşedintelui PDL Gheorghe Flutur.

Declaraţia lui Flutur a venit după ce Preda a declarat, la RFI, că Emil Boc lucrează pentru PSD şi este arogant.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici