Boc: Antonescu şi Ponta, disperaţi că UE abandonează populismul şi demagogia

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat sâmbătă că liderii USL Crin Antonescu şi Victor Ponta devin tot mai disperaţi pentru că UE abandonează demagogia şi populismul, premierul precizând că soluţiile pe care aceştia le propun nu se mai regăsesc nici la familiile politice de care cei doi aparţin.

378 afișări
Imaginea articolului Boc: Antonescu şi Ponta, disperaţi că UE abandonează populismul şi demagogia

Boc: Antonescu şi Ponta, disperaţi că UE abandonează populismul şi demagogia (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Azi, cu cât domnii preşedinţi Antonescu şi Ponta văd că UE abanonează în fiecare zi populismul şi demagogia, cu atât ei devin mai disperaţi pentru că le fuge terenul de sub picioare, terenul promisiunilor fără acoperire , al populismului, al demagogiei şi al dorinţei de a câştiga voturi prin promisiuni care nu pot fi susţinute economic nici măcar o lună", a spus Boc la Gala OTPDL.

El a precizat că cel mai recent acord stabilit la Bruxelles este unul împotriva populismului şi împotriva liderilor populişti, apreciind că cei din UE care vorbesc limba lui Ponta lui Antonescu sunt din ce în ce mai puţini.

"Nu ne miră că (Antonescu şi Ponta, n.r.) devin tot mai agresivi cu PDL, pentru că văd că soluţiile propuse de ei nu se mai regăsesc nici la partidele socialiste sau liberale din Europa", a spus Boc.

El a arătat că dacă România ar fi urmat politicile propuse de Ponta şi Antonescu în 2008, ar fi ajuns să aibă în 2011 un deficit de -14% şi ar fi depăşit şi maximul de 60% datorie publică din PIB, ceea ce ar fi echivalat cu colapsul economic.

"Credeţi că cineva l-ar fi finanţat pe domnul preşedinte Antonescu sau Ponta cu bani gratuiţi pentru că este avocatul populismului? Vă asigur că nu ar fi găsit nici măcar un cent pentru a putea să finanţeze datoria publică şi promisiunile populiste fără acoperire în economie", a mai spus Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici