Boc anunţă că la funcţiile din PDL pot candida toţi membrii de partid, indiferent de vechime

Preşedintele demisionar al PDL Emil Boc a anunţat, duminică, că la Colegiul Director al PDL s-a aprobat derogarea de vechime de la statutul partidului pentru a candida la funcţiile de conducere, arătând că ar putea candida la Convenţia Naţională toţi cei care sunt membri de partid.

129 afișări
Imaginea articolului Boc anunţă că la funcţiile din PDL pot candida toţi membrii de partid, indiferent de vechime

Emil Boc (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Astăzi s-a aprobat derogarea de vechime pntru cei care doresc să candideze pentru o funcţie de conducere, inclusiv pentru funcţia de preşedinte al partidului. Această derogare s-a acceptat şi la Convenţia Naţională din mai 2011 şi astăzi , Colegiul Director a aprobat o asemnea derogare", a precizat Emil Boc, menţionând că este vorba de o cutumă.

Întrebat dacă o persoană se înscrie acum în PDL poate să candideze la funcţia de preşedinte al partidului, Emil Boc a răspuns: "Va putea candida o persoană care la data la care se susţine cadidatura este membru PDL. Consiliul Naţional de Coordonare va stabili calendarul depunerii candidaturilor".

Întrebat dacă intenţia PDL ar fi de coagulare a forţelor de centru-dreapta, chiar cu Mihai Răzvan Ungureanu, Boc a spus că acesta nu a fost obiectul discuţiei Colegiului Director şi că noua echipă de conducere a partidului va stabili strategia de urmat.

"Apoi îmi voi spune şi eu punctul de vedere. Cert este că e sănătos pentru România ca tot ce este de centru-dreapta să se bată cu tot ce este de centru-strânga, reprezentând USL. Cred că practic în toamnă vom asista la o asemenea evoluţie", a adăugat Boc.

Întrebat dacă această construcţie de centru-dreapta este legată de Mihai Răzvan Ungureanu, în cazul în care acesta se înscrie în partid, Emil Boc a spus că răspunsul nu ţine de el.

"Am spus mereu că Mihai Răzvan Ungureanu reprezintă un câştig pentru dreapta românească. În ce formă, unde şi cum se va găsi formul a de coagulare sau de colaborare rămâne de decis după decizia partidului', a precizat Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici